Strømsgodset gransker rasismeanklager

Strømsgodset setter i gang en intern utredning etter at deres trener Henrik Pedersen (43) skal ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor personer i klubben

INTERN UTREDNING: Strømsgodset skal innhente opplysninger rundt rasismeanklagene mot Henrik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB
INTERN UTREDNING: Strømsgodset skal innhente opplysninger rundt rasismeanklagene mot Henrik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger».

Det skriver Strømsgodset på sine hjemmesider fredag kveld.

«Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot ham i media. Verken Strømsgodset eller Henrik Pedersen har ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt og ber om respekt for dette. Vi vil komme med mer informasjon når konklusjonen av den interne utredning er klar, skriver de videre».

SKUFFENDE KVELD: Strømsgodset-trener Henrik Pedersen var alt annet enn fornøyd da det raknet for hjemmelaget. Foto / video: Geir Olsen / NTB scanpix / EuroSport Vis mer

Tidligere fredag kunne Eurosport og Nettavisen fortelle at de hadde opplysninger som hevdet at Strømsgodsets danske trener, Henrik Pedersen, skal ha kommet med flere rasistiske bemerkninger overfor spillere i klubben.

Den danske 43-åringen kom til Strømsgodset tilbake i 2019. Han har tidligere vært trener for klubber som ungdomsslaget til Red Bull Salzburg, HB Køge og sist i Eintracht Frankfurt. Han har også vært assistenttrener i Union Berlin.

Strømsgodset hadde en trøblete fjorårssesong. Med kun sju seire endte Drammensklubben til slutt helt nede på en 13.- plass. Kun fire poeng foran erkerival Mjøndalen som endte på kvalifiseringsplass.

Dansken skrev i september i fjor under på en ny kontrakt med Strømsgodset - en avtale som strekker seg ut 2023-sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer