Strømsgodset gransker rasismeanklager

Strømsgodset setter i gang en intern utredning etter at deres trener Henrik Pedersen (43) skal ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor personer i klubben

INTERN UTREDNING: Strømsgodset skal innhente opplysninger rundt rasismeanklagene mot Henrik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB
INTERN UTREDNING: Strømsgodset skal innhente opplysninger rundt rasismeanklagene mot Henrik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger».

Det skriver Strømsgodset på sine hjemmesider fredag kveld.

«Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot ham i media. Verken Strømsgodset eller Henrik Pedersen har ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt og ber om respekt for dette. Vi vil komme med mer informasjon når konklusjonen av den interne utredning er klar, skriver de videre».

Tidligere fredag kunne Eurosport og Nettavisen fortelle at de hadde opplysninger som hevdet at Strømsgodsets danske trener, Henrik Pedersen, skal ha kommet med flere rasistiske bemerkninger overfor spillere i klubben.

Den danske 43-åringen kom til Strømsgodset tilbake i 2019. Han har tidligere vært trener for klubber som ungdomsslaget til Red Bull Salzburg, HB Køge og sist i Eintracht Frankfurt. Han har også vært assistenttrener i Union Berlin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer