- Strømsgodset har blitt eksemplet på hvordan en klubb skal drives

Har solgt for nesten 140 millioner siden 2010.

GOD PROFITT:  Martin Ødegaards overgang til Real Madrid den siste uken, er bare den siste i rekken av overganger som har gitt Strømsgodset ble titalls millioner. Adama Diomande (øverst til venstre), Marcus Pedersen, Stefan Johansen og Anders Konradsen er eksempler på andre som Godset har solgt de siste fem årene. Foto: Christian Roth/Dagbladet/NTB Scanpix.
GOD PROFITT: Martin Ødegaards overgang til Real Madrid den siste uken, er bare den siste i rekken av overganger som har gitt Strømsgodset ble titalls millioner. Adama Diomande (øverst til venstre), Marcus Pedersen, Stefan Johansen og Anders Konradsen er eksempler på andre som Godset har solgt de siste fem årene. Foto: Christian Roth/Dagbladet/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med Drammens Tidende datert 24. april 2010, forteller Strømsgodsets leder Erik Espeseth om situasjonen klubben befinner seg i.

Sportslig har sesongen vært oppløftende, men mangelen av en generalsponsor gjør den økonomiske situasjonen kritisk. Spillersalg trekkes fram som en mulig løsning.

22. januar 2015: Godset-ledelsen har sluttført forhandlingene med verdens mektigste klubb og Martin Ødegaard presenteres som Real Madrid-spiller. En avtale som kan være verdt 80 millioner.

Selv om Ødegaard er den siste og største i rekken, er han langt fra den første som har sikret en Godset en solid pengesum.

- Måten Strømsgodset driver på er helt forbilledlig, sier CMore-kommentator Kenneth Fredheim.

Sommersalg Det startet sommeren 2010. Komlan Amewou og Marcus Pedersen forsvant ut for tilsammen 14 millioner.

Januar 2013 blir Anders Konradsen solgt til franske Rennes for 15 millioner. Adama Diomande forsvinner. Godset får tre millioner. Reservekeeper Lars Cramer drar til Kalmar. Strømsgodset får én million.

Høsten 2013 blir klubben seriemester for første gang på 43 år. Deretter forsvinner Stefan Johansen til Celtic i en overgang som gir Godset opp til 20 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.