Strømsgodset har ikke tapt hjemme på 38 kamper i Tippeligaen

Og fjorårets største ligaseier kom mot kveldens motstander.

Følg Tippeligaen i Dagbladets Fotballstudio fra 15.30!

(Dagbladet): Du må helt tilbake til 16. juni 2011 sist Strømsgodset gikk av Marienlyst med tap i Tippeligaen (38 kamper siden). Da var det Molde som trakk det lengste strået med en knepen 1-0-seier.

Siden har ikke Ronny Deilas mannskap sett seg tilbake, og den gode hjemmeformen la mye av grunnlaget for at drammenserne gikk helt til Topps i tippeligaen i fjor.

I kveld starter Tippeligaen for den regjerende seriemesteren, og det er Kristiansands-klubben Start som står på motsatt banehalvdel. Forrige sesong ble Godset-spiss Peter Kovacs matchvinner i det samme oppgjøret med kampens eneste scoring. En scoring som var veldig viktig i gullkampen med to kamper igjen å spille.

I det omvendte oppgjøret viste forskjellen på lagene seg mye tydeligere. Til tross for rødt kort etter 59 minutter, kunne Strømsgodset reise hjem med en 6-0-seier i bagasjen. Det var klubbens største seier i fjor.

Sterk motstander Startpiller Glenn Andersen spilte seks sesonger i Strømsgodset, og kom fra klubben i 2012. Han kjenner godt til den gode hjemmestatistikken til sin tidligere klubb, og mener Godset er sterke selv om de har mistet noen gode spillere.

- Vi skal ikke legge mye vekt på at resultatene i treningskampene i vinter har variert. Spillere er forsvunnet siden i fjor, nye er kommet til og Strømsgodset har fortsatt en bred og sterk stall å velge fra. Helt klart at vi står overfor en sterk motstander, sier Andersen til Starts egen hjemmeside.

Slitt i sommer Strømsgodset tapte blant annet med 15 mål mot russiske Lokomotiv Moskva i sommer, da både assistenttrener David Nilsen og hovedtrener Ronny Deila spilte deler av kampen.

GOD STEMNING: Strømsgodsets trener Ronny Deila (t.v.) jubler i det dommeren blåser av kampen mellom Strømsgodset og Start på Marienlyst i fjor. Strømsgodset vant kampen 1-0.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD STEMNING: Strømsgodsets trener Ronny Deila (t.v.) jubler i det dommeren blåser av kampen mellom Strømsgodset og Start på Marienlyst i fjor. Strømsgodset vant kampen 1-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Godset har bare vunnet én av de siste sju treningskampene, mens Start har tapt én av de siste fem.

Det betyr likevel ingenting i kveld, når lagene møtes 18.00 i Drammen med blanke ark.