Strømsgodset lekte seg til seriemesterskapet etter drømmeomgang mot FKH

Men drammenserne sleit de første 45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Strømsgodset - Haugesund 4-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset er seriemestre for første gang siden 1970, etter å ha valset over Haugesund de siste 45 minuttene av årets Tippeliga.

- Dette er tidenes prestasjon i norsk målestokk. Takk hele Drammen. Dette kan ikke beskrives, det må oppleves, sa Jørgen Horn til CMore etter kampen.

Premisset var enkelt før kampen: Strømsgodset ville bli seriemestre med seier, mens bronselaget Haugesund ikke hadde annet enn Rosenborgs gullbonus å spille for.

Likevel var det Haugesund som så mest ut som et gullag i førsteomgang.

Haugesund best Kampens første målsjanse kom etter 21 minutter, og den var det gjestene som stod for. Daniel Bamberg fikk et innlegg langs bakken fra venstre og skøyt på direkten. Dessverre for de refleksoransje fra Haugesund fikk han ikke ordentlig treff på ballen.

Etter 27 minutter fikk Haugesund to målsjanser. Først da Martin Bjørnbak satte hodet på et frispark, og deretter da samme mann brukte den samme kroppsdelen for å forsøke seg på det påfølgende hjørnesparket. Ved begge anledningene stod imidlertid Adam Larsen Kwarasey i veien.

I motsatt ende var det stort sett stille. Peter Kovacs fikk plutselig mye tid og rom for seg selv etter en snau halvtime, men David Myrestam vartet opp med en flott inngripen da han fratok ungareren ballen.

Alt i alt var årets bronsevinnere nærmere å ta ledelsen enn vertene fra Drammen de første 45. At det tok nesten 40 minutter før Strømsgodset fikk sitt første skudd på mål understreker nettopp dette.

Rosenborg ledet 2-0 over Lillestrøm på Åråsen til pause, og var dermed på tabelltopp etter førsteomgang.

Mål og rødt kort Ronny Deila tok grep i garderoben - Muhamed Keita erstattet en Flamur Kastrati som ikke hadde sin beste omgang med fotball på Marienlyst denne kvelden.

Hva Deila sa i pausen er uvisst, men det må ha fungert.

Drammenserne virket nemlig som et helt annet lag fra avspark i andreomgang, anført av en frisk Keita på venstresida. Det lå et Godset-mål i lufta, og åtte minutter ut i omgangen eksploderte Marienlyst.

Jarl-André Storbæk slo langt i bakrommet mot en Ola Kamara i full fart på vei framover. Med en forsvarsspiller i ryggen var spissen råsterk, før han avsluttet via FKH-keeper Per Morten Kristiansen og i mål.

Bare to minutter seinere ble Dusan Cvetinovic sendt av banen med direkte rødt kort. Årsaken var en stygg takling på nettopp Kamara. Forseelsen skjedde midt på banen, men dommer Svein Erik Edvardsen oppfattet situasjonen som såpass stygg at han ga Haugesund-forsvareren det røde kortet.

Dribleraid Om ikke det hadde luktet gull i Drammen før, gjorde det i alle fall det nå. Målet og utvisningen satte virkelig fart på Strømsgodset. Både Abdisalam Ibrahim og Muhamed Keita hadde gode skuddmuligheter som fort kunne gått i mål.

Så, etter 64 minutters spill, fikk midtbanemaestro Stefan Johansen ballen midt på Haugesunds banehalvdel. Nordlendingen, som mottok Kniksenprisen for årets midtbanespiller før kampen, satte fart, og stoppet ikke før han hadde rundet tre forsvarsspillere og satt ballen i mål via den lengste stolpen.

Fire minutter seinere fikk Øyvind Storflor æren av å legge på til 3-0 etter en kontring tatt ut av læreboka. Storflor avanserte med ballen i midten, slapp ut til Kamara på høyrekanten, og fikk til slutt ballen igjen inne i 16-meteren. Der var trønderen iskald da han satte ballen i mål på den første berøringen.

Derfra og ut var det en ren fest på Marienlyst, både på og utenfor banen.

Punktum satte Ola Kamara i siste spilleminutt. Spissen limte ballen opp i krysset og tok i mot hyllesten fra hjemmefansen.

Den festen slutter nok ikke med det første.

GULLJUBEL:Ola Kamara jubler etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Haugesund på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
GULLJUBEL:Ola Kamara jubler etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Haugesund på Marienlyst stadion søndag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer