Strømsgodset måtte gi tapt på overtid

Tapte 2-1 i Europa League-kvaliken mot Jablonec.

 TAPTE:  Peter Kovacs og Strømsgodset slapp inn mål på overtid, og tapte første kampen mot tsjekkiske Jablonec. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
TAPTE: Peter Kovacs og Strømsgodset slapp inn mål på overtid, og tapte første kampen mot tsjekkiske Jablonec. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

• Jablonec - Strømsgodset 2-1

(Dagbladet): Ronny Deila og hans menn skulle nok helst sett at det endte uavgjort før Jablonec kommer på besøk til Marienlyst neste uke til returoppgjøret i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League 2013/14.

Men på overtid sørget det tsjekkiske laget for at det ble tap for gjestene fra Norge nå i kveld.

Hjemmelaget fikk tidlig et tak på Godset, og styrte kampen de første 15 minuttene.

I det 17. minutt ble Jablonecs Michal Hubnik spilt igjennom, og lagt i bakken av Godsets Birger Madsen. Den kypriotiske dommeren pekte på straffemerket - og da keeper Adam Larsen Kwarasey gikk feil vei, hadde ikke Karel Piták noe problem med å sette straffen i nettmaskene til 1-0.

På overtid Etter scoringen tok gjestene fra Norge over spillet, og fikk uttelling i det 39. minutt. Men det måtte nok en Jablonec-spiller til for å finne nettmaskene. Vit Benes ender med å sette ballen i eget mål, etter at ballen skle av foten til Razak Nuhu og traff tsjekkieren.

Hjemmelaget hadde flere store sjanser i andre omgang. Godsets største sjanse kom i det 62. minutt ved hjemvendte Ola Kamara. Øyvind Storflor slo inn på 23-åringen som sto aleine på fire meter. Men dessverre for Godset gikk headingen utenfor.

På overtid sørger Jablonec for at de står med det beste utgangspunktet foran returoppgjøret. Jan Kopic slo et stråleden innlegg inn i feltet, hvor Jan Vosahlik ventet på bakerste stolpe og headet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-1 for hjemmelaget.

- Vi kommer herfra med et godt resultat. 1-2-tap på bortebane i E-cupen er et godt resultat. Det ene målet vi fikk er utrolig viktig, sier trener Ronny Deila til Drammens Tidende.

- Jeg synes vi har et godt utgangspunkt. Selvsagt er det ting å rette på, men jeg tror vi kommer til å vinne på Marienlyst med det trykket vi skaper der, sier treneren optimistisk.