Strømsgodset med skremmeskudd i medaljekampen. Ydmyket Haugesund

5-0 på Marienlyst.

• Strømsgodset - Haugesund 5-0 (4-0)

(Dagbladet): Strømsgodset har for alvor meldt seg på i medaljekampen, og tok enda et steg nærmere da de regelrett overkjørte Haugesund på Marienlyst fredag kveld.

Etter to mål av nykommeren Marco Tagbajumbi, samt scoringer fra Lars Vilsvik, Adjei-Boateng og Mohammed Abu, er Godset nå bare ett poeng bak Viking på bronseplass.

- Dette var helt utrolig. Å score to mål i første kamp, du kan nesten ikke håpe på mer. Jeg har flyttet mye rundt, og sånn er det i fotballen. Men jeg er veldig glad for å være tilbake i Norge, sier tomålshelten til TV 2.

- Jeg har ikke ord. Dette betyr veldig mye for meg. Jeg er så glad i dag.

Tre kjappe Godset måtte klare seg uten Marcus Pedersen, som scoret tre mål mot Mjøndalen i forrige runde, da han måtte sone karantene med tre gule kort.

Men innledningsvis var det Strømsgodset som satte standarden. Nærmest var de etter drøyt ti minutter da Iver Fossum flikket ballen videre i retning Marco Tagbajumbi, men nigerianeren fikk ikke beinet på ballen.

ER MED: Strømsgodset sendte et skikkelig skremmeskudd i medaljekampen etter å ha valset over Haugesund på hjemmebane. Her setter Lars Vilsvik kveldens første for de mørkeblå.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ER MED: Strømsgodset sendte et skikkelig skremmeskudd i medaljekampen etter å ha valset over Haugesund på hjemmebane. Her setter Lars Vilsvik kveldens første for de mørkeblå. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Så løsnet det for Strømsgodset, samtidig som det tilsynelatende raknet fullstendig for bortelaget.

Lars Christoffer Vilsvik åpnet ballet da han satte ballen i mål med en frekk variant med utsiden av foten.

Så fulgte Marco Tagbajumbi opp, og imponerte i debuten: Det kom nemlig to mål på rappen fra nigerianeren.

4-0 til pause På drøyt ti minutter hadde Godset skaffet seg en tremålsledelse. Og de ga seg ikke med det. Bare minutter før pause la Bismark Adjei-Boateng på til 4-0 og gjorde ydmykelsen komplett for de første 45 minuttene.

De første 15 minuttene i andre omgang åpnet relativt rolig, og Bjørn Petter Ingebretsen valgte å ta av nykommeren Tagbajumbi - som fikk stående applaus av Marienlyst-publikumet.

Men det stoppet altså ikke der. Et drøyt kvarter før slutt økte Mohammed Abu til 5-0 med en perle av et skudd.

HELT: Marco Tagajumbi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HELT: Marco Tagajumbi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Mot slutten av kampen sikret Godset seg igjen et spillmessig overtak, men det «ble med det» på Marienlyst fredag.

- Vi får til en del av det vi øver på hver eneste dag. Første omgang var god fra vår side, oppsummerte «BP» overfor TV 2.