RONNY TOK DEN FØRSTE: Den første norske seieren i Copa del Sol 2013 kom i ettermiddag, da et purungt Strømsgodset-lag slo CSKA Moskva 2-1. - Meget sterkt, sier trener Ronny Deila til Dagbladet. Arkivfoto: Arnt E. Folvik
RONNY TOK DEN FØRSTE: Den første norske seieren i Copa del Sol 2013 kom i ettermiddag, da et purungt Strømsgodset-lag slo CSKA Moskva 2-1. - Meget sterkt, sier trener Ronny Deila til Dagbladet. Arkivfoto: Arnt E. FolvikVis mer

Strømsgodset slo Europas 17. beste lag

Åtte av Ronny Deilas utvalgte født på 90-tallet.

Strømsgodset - CSKA Moskva 2-1 (2-0).

LA MANGA (Dagbladet): Etter fem tap og én uavgjort kom det endelig en norsk seier i Copa del Sol på La Manga.

Et purungt Strømsgodset-lag slo CSKA Moskva 2-1 i ettermiddag, etter scoringer av Adama Diomande og Gustav Wikheim.

- Dette var meget sterkt, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Dagbladet på La Manga.

- Vi har vært smarte på trening. Vi har tatt det litt roligere de siste dagene. For det er bare kjedelig å spille kamp når alt er tungt. Det så du sist, da var det helt håpløst.

Åtte født på 90-tallet
Det håpløse Deila snakker om, er 3-1-tapet for Olimpija Ljubljana før helga. I tillegg til dét nederlaget har Molde gått på to smeller i den faste januarturneringen, det samme har Tromsø (ett tap etter ordinær tid og ett etter straffesparkkonkurranse), mens Rosenborg ble underlegne mot nettopp CSKA Moskva i sin første kamp.

Trønderne spiller for øvrig sitt andre oppgjør i Copa del Sol klokka sju i kveld, mot Sjakhtar Donetsk.

Åtte av de 11 som startet for Strømsgodset i dag, er født etter 1990. Snittalderen på benken var ikke stort høyere - banens yngstemann var innbytter Iver Fossum. Han fyller 17 i juni.

Men drammenserne viste ingen respekt for laget som ligger på 17. plass på Uefas klubbrangering for 2013.

To vakre mål
Det tidlige 1-0-målet til Strømsgodset var en volleyperle signert Adama Diomande, etter et innlegg fra Gustav Wikheim. Diomande avsluttet sitt dype løp med et skudd i det lengste hjørnet.

Wikheim scoret selv det andre da han bredsidet ballen opp i krysset rett før pause. I mellomtida hadde CSKA Moskva fått én mann utvist, etter at Pavel Mamajev ble sendt av banen med to gule kort - for henholdsvis takling og kjeftbruk.

Det russiske laget stilte med sitt aller beste mannskap, men det var Godset som styrte oppgjøret før pause. CSKA hadde mer av spillet etter pause, etter å ha byttet 11 spillere før de siste 45 minuttene, men måtte vente helt til overtida før de fikk sin redusering.