- Strømsgodset spiller destruktivt

Morgan Andersen slenger med leppa. Les lokalrunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Debatt-temaene i Tippeligaen er gjerne preget av muntlig «Copy and Paste».

Den nyeste trenden er å kritisere motstanderlaget for å spille kjedelig og destruktiv fotball - slik Stabæk-inspirator Ingebrigt Steen Jensen gjorde og seinere beklaget etter seieren mot Lyn forrige helg.

Sist ut i rekken er Lillestrøm-trener Tom Nordlie og Fredrikstad-direktør Morgan Andersen, og sistnevnte får dermed æren av å innlede ukas lokalrunde:

Strømsgodset - Fredrikstad 2-1

- Jeg er mest opptatt av at vi ikke klarer å løse et lag som spiller så destruktiv fotball. Jeg synes det er en sorgens dag for fotballen at vi ikke har kommet lenger enn at vi klarer å spille ut et sånt lag, sier han om Strømsgodset, til NRK.

Deretter skynder han seg å legge til at dette først og fremst er Fredrikstads, og ikke Strømsgodsets, problem.

Strømsgodset-trener Dag-Eiliv Fagermo, som var tungt inne i den forrige trendbølgen - kjekkas-kommentarer om kollegaer - rister nå klokelig på hodet.

- Det var ikke noen trener som sa det, det kunne det ikke vært. Det var jo en administrerende direktør som gjerne vil være sportsdirektør, så det tar jeg ikke tungt, sier Fagermo, som kunne notere sin andre seier for sesongen i går.

KRITISK: Morgan Andersen er den føreløpig siste i rekken av Tippeliga-aktører som slakter motlaget for å spille kjedelig og destruktivt. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
KRITISK: Morgan Andersen er den føreløpig siste i rekken av Tippeliga-aktører som slakter motlaget for å spille kjedelig og destruktivt. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

Viking - Brann 3-1

Etter tapet for Viking måtte Brann gi fra seg serieledelsen til Stabæk. Etterpå var det særlig forsvarspillet trener Mons Ivar Mjelde hadde noe å utsette på.

-  Jeg savner den innsatsen og offerviljen vi hadde på våren sist sesong. Da slapp vi nesten ikke andre lag til sjanser. Det må vi finne tilbake til, sier han til BA.

Viking-kaptein Allan Gaarde hadde på sin side andre problemer etter det som var hans beste kamp for sesongen.

- Jeg sov ikke godt i natt. Adrenalinet pumpet rundt i kroppen etter gårsdagens kamp, forteller dansken til Aftenbladet.no.

Odd Grenland - Sandefjord 4-0

Odd Grenland imponerte voldsomt mot Sandefjord, og dette mente sportsdirektør Hallvard Thoresen var grunn nok til å ta barten - antakelig inspirert av trenernes Harald Haarfagre-taltikk.

- Dette gjør jeg med glede, og hvis det blir tre poeng hver gang, så går barten ofte, sier han til TAs TV.

- Strømsgodset spiller destruktivt

Sandefjord-trener Tor Thodesen har ingen grunn til å kutte ned på hårveksten, og han antyder at laget hans kanskje var bedre da de var i forsvarsposisjon.

- Alle dømte oss nord og ned i fjor. Da beviste vi med vår gode kollektive innsats at kritikerne tok feil. Nå ligner spillerne på småunger som noen tar sukkertøyet fra, sier han til Sandefjords Blad.

Tromsø - Stabæk 0-1

Tromsø-trener Steinar Nilsen er slett ikke fornøyd etter tapet for Stabæk. Han mener laget hans får dårlig betalt for innsatsen.

- Jeg synes vi burde hatt flere poeng til nå. Mot AaFK vipper det lenge på 0-0, vi har mye stang ut før de scorer. Så der burde vi hatt tre poeng. I Start-kampen får vi to poeng for lite, i den kampen herjer vi hele 2. omgang, sier han til iTromsø.

Han tillegger at han mener TIL fortjente poeng mot Stabæk også.

Stabæk nyter i dag tilværelsen på toppen av Tippeligaen, men opplever litt malurt i begeret på grunn av den ramsalte kritikken som kommer fra lagets tidligere spiller Petter Furuseth Olsen - en kritikk Stabæk-kaptein Mike Kjølø ikke kjenner seg igjen i.

Lillestrøm - Start 1-0

Fuglas kamp mot Start ble fullstendig overskygget da Heinz Müller traff Starts Geir Ludvig Fevang i ansiktet med kneet.

Fevang mister sannsynligvis resten av sesongen, og samtidig får Lillestrøm kritikk for ikke å ta situasjonen på alvor.

Umiddelbart etter kampen var Start-trener Stig Inge Bjørnebye en av de mest forsiktige i uttalelsene, men i dag krever han tiltak.

- Før noen mister livet, bør regelverket sees på. Geir var ekstremt heldig. At det skal være legalt å beskytte seg med knærne, som er 4-5 ganger verre enn en albue! sier han til Fædrelandsvennen.

Aalesund - Vålerenga 1-0

I Vålerenga er situasjonen preget av krisesnakk og ydmykhet. Det er rett og slett tid for sjølransakelse på Oslo Øst.

-  Jeg legger meg flat. Vi slår Lillestrøm og Rosenborg, men vi taper for bunnlagene. Jeg har også medansvar for dette, sier kaptein Christian Grindheim til Dagsavisen.

For nedrykkstruede Aalesund og trener Per Joar Hansen var seieren over Vålerenga en sjelden opptur.

- Jeg unner spillerne voldsomt å lykkes på hjemmebane, sier «Perry», som lot seg imponere over scoringen.

- Tor Hogne Aarøy hentet seg fart, og da er det ingen i Norge - nei, ingen i verden - som slår ham i lufta. En vanvittig vakker scoring, fastslår en smilende Hansen for Sunnmørsposten.

Lyn - Rosenborg

Spilles på Ullevaal fra klokka 19.00 mandag kveld.

TAR SJØLKRITIKK: Etter et nytt Vålerenga-tap innser kaptein Christian Grindheim at han må ta en del av skylda på sin kappe.
BART BORT: Hallvar Thoresen feiret Odd Grenland-seieren med å rake bort sin velkjente bart.
STOR TRO: Tor Hogne Aarøy er høy, og når han i tillegg tar tilløp og hopper, er det ingen i verden som slår ham i lufta, mener trener Per Joar Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer