<strong>BRUKER GJERNE UNGE SPILLERE:</strong> Ronny Deila har med seg en 15-åring i troppen mot Aalesund.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BRUKER GJERNE UNGE SPILLERE: Ronny Deila har med seg en 15-åring i troppen mot Aalesund. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Strømsgodset-spiller kan sette ny Tippeliga-rekord i kveld

Ronny Deila har plassert en 15-åring på benken mot Aalesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg Strømsgodset - Aalesund i vårt Fotballstudio fra 18.00!

(Dagbladet): Når Aalesund gjester Strømsgodset på Marienlyst i Drammen i kveld, kan de fremmøtte få se et historisk øyeblikk på kloss hold. Godset-trener Ronny Deila har nemlig plassert en 15-åring på benken, skriver Drammens Tidende.

Martin Ødegaard er 15 år og 118 dager gammel, og vil sette ny rekord som den yngste som spiller i Tippeligaen noensinne dersom han får noen minutter på gressmatta. Den tidligere rekorden har Zymer Bytyqi som var 15 år og 260 dager gammel da han debuterte for Sandnes Ulf mot Haugesund i 2012.

Ifølge avisa har ikke midtbanespilleren villet skrive proffkontrakt med Strømsgodset ennå, noe som gjør at han kun kan spille noen få kamper i Tippeligaen.

På grunn av skole trener Martin Ødegaard med 1. divisjonslaget Mjøndalen i tillegg til Godset.

Ødegaard har tidligere vært på treningsopphold i Bayern München. Unggutten fikk mye spilletid i vinterens oppkjøring, og skal ha imponert Ronny Deila. Han spilte sin første A-kamp i vinter.

- Det var utrolig morsomt å starte kampen, og jeg følte jeg kom greit ut av det, sa Ødegaard til Drammens Tidende etter debuten mot Videoton fra Ungarn.

Strømsgodset står bokført med fire poeng etter sesongens to første kamper. Laget spilte 0-0 mot Viking sist, etter at de først slo Start 4-2 på hjemmebane i serieåpningen.

Drammenserne har forøvrig ikke tapt på 39 kamper hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer