Strømsgodset topper Tippeligaen på målforskjell

Rosenborg klarte ikke å score mot bunnlaget Hønefoss.

• Rosenborg - Hønefoss 0-0 (0-0)

LERKENDAL (Dagbladet): Det vil seg ikke for Rosenborg for tiden. Oppgjøret mot Hønefoss ble en evig jakt på store målsjanser, men det ville seg ikke foran mål.

På de fire siste kampene har Rosenborg mistet syv av 12 poeng. Med uavgjort hjemme mot Hønefoss røk også serieledelsen i kveld. Igjen ble det sløst med sjansene, for hjemmelaget var klart best, skapte mest, men klarte ikke å få ballen i mål.

Unøyaktighet Nicki Bille Nielsen, Mike Jensen, Mix Diskerud, Mikael Dorsin og ikke minst Pål Andre Helland hadde alle muligheter til å få satt ballen i mål, men lyktes ikke. Nærmest var utvilsomt Helland som hadde en stor sjanse etter seks minutter, men skjøt rett på keeper med høyrefoten. Og ikke minst var samme mann nær da han dundret et frispark i tverrligger etter 71 minutter.

Rosenborg presset på med alt de hadde de siste minuttene, men de stanget og stanget mot et bra Hønefoss-forsvar. Trønderne var i tillegg altfor unøyaktige på siste tredjedel av banen. Mang en overgang stoppet opp grunnet dårlige valg og pasninger.

God Solli Da hjalp det heller ikke å sette innpå en ekstra spiss de siste 20 minuttene. Alexander Søderlund kom inn for å hjelpe Nicki Bille Nielsen på topp, men det ble bare nesten.

Hønefoss sin midtstopper Aleksander Solli storspilte i gjestenes midtforsvar og fikk en fot eller et hode på nesten alle innleggene som kom. Og de var det mange av. All ære til Hønefoss sitt defensive arbeid, mens Rosenborg nok en gang gikk skuffet av banen etter å ha gitt bort to poeng på eget gress.

Med uavgjort i kveld er det i hvert fall full fyr i gullkampen i eliteserien. Strømsgodset leder nå, men bare på målforskjell. Fire kamper gjenstår.

FIKK IKKE BALLEN I MÅL: Nicki Niels Bille Nielsen (midten) og resten av Rosenborg klarte ikke å få hull på byllen mot Hønefoss. Her i duell med Daniel Bamberg (t.v.) og David Myrestam. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FIKK IKKE BALLEN I MÅL: Nicki Niels Bille Nielsen (midten) og resten av Rosenborg klarte ikke å få hull på byllen mot Hønefoss. Her i duell med Daniel Bamberg (t.v.) og David Myrestam. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer