Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Strømsgodset var heldige da Brann scoret i begge ender

Det var et godt og offensivt bortelag som gjestet Drammen og Marienlyst. Etter et stygt selvmål så det derimot mørkt ut for Brann, men så dukket Kristoffer Barmen opp.

UAVGJORT: Brann scoret både i eget nett og i motstanderens nett. Dermed endte det med poengdeling i Drammen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
UAVGJORT: Brann scoret både i eget nett og i motstanderens nett. Dermed endte det med poengdeling i Drammen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Strømsgodset - Brann 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Både Strømsgodset og Brann hadde spilt én kamp hver før kveldens kamp. Strømsgodset klarte bare uavgjort mot Stabæk i årets første Eliteseriekamp, mens Brann vant hjemme mot Bodø Glimt i andre serierunde. Begge lag hadde fått en kamp utsatt som følge av det dårlige været som har preget Norge i seriestarten.

Strømsgodset har en meget god statistikk mot Brann på Marienlyst, og Brann hadde bare vunnet én av de ni siste oppgjørene i Drammen. Det var et svekket hjemmelag som tok imot gjestene fra Bergen. Strømsgodset måtte klare seg uten både Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen grunnet sykdom.

Offensivt av bortelaget

Brann-trener Lars Arne Nilsen sa til Eurosport før kamp at Brann skulle gå offensivt ut fra start, og det var akkurat det som skjedde.

Gjestene fra Bergen hadde ballen mye de første minuttene, og de klarte å spille seg gjennom hjemmelagets forsvar som så litt panikkpreget ut fra start. Gang på gang ble hjemmelaget stresset av et Brann-lag som ville mye.

Etter et par hjørnespark til Brann la Haugen en presis ball foran mål, men Skålevik klarte ikke styre ballen i mål.

Brann fortsatte å kjøre kampen og lot ikke Strømsgodset komme til de store sjansene på eget gress.

41 minutter var spilt da Strømsgodset spilte seg til omgangens største sjanse. Vilsvik la et strålende innlegg som fant Marcus Pedersen som plutselig var alene med keeper. Fra fem meter klarte ikke Pedersen å heade ballen i mål. Dermed sto det 0-0 til pause etter en omgang gjestene hadde all grunn til å være fornøyd med.

Det var åpenbart at hjemmelaget savnet sine to viktige midtbanespillere, Ulland Andersen og Jradi.

Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med eget lags innsats og gjorde et bytte i pausen.

Hjemmelaget leverte bedre spill etter pause, og kampen bølget fram og tilbake med sjanser til begge lagene. Det skjedde mye mer i andre omgang enn hva det gjorde i første omgang.

Idet 69. minutt var Brann meget nær å ta ledelsen på bortebane da Koomson fosset fram sammen med Haugen. De to Brann-spillerne kombinerte godt før Koomson fikk ballen alene med keeper Bugge. Ghaneseren fikk skutt fra skrått hold, men hjemmelagets keeper vartet opp med en glimrende redning.

Merkelig selvmål

Noen minutter seinere tok hjemmelaget ledelsen ved et merkelig selvmål. Bismar Acosta hadde ballen helt upresset i eget forsvar, før han vendte og skøyt mot egen keeper i Brann-målet. Det Acosta ikke visste var at keeper Sahin-Radlinger sto feilplassert. Dermed rakk ikke Branns-sisteskanse å hindre scoring og selvmålet var et faktum.

Noen minutter før ordinær tid var det de tilreisende fra Bergen som kunne juble.

​Brann satset alt framover. Hetle Nilsen fikk åpnet Godset-forsvaret og lagt inn til Teniste, som headet videre til Karadas via Barmen som nærmest sleivet ballen i mål.

Det ble ingen fler scoringer i Drammen og Brann fikk med seg et poeng tilbake til Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!