NEDRYKSSTRID: Bjørn Petter Ingebretsen og Strømsgodset er klare for cupfinalen, men er fortsatt blant bunnlagene i Eliteserien. Det er kort avstand ned til nedrykksplass med tre runder igjen å spille. Foto: Bildbyrån
NEDRYKSSTRID: Bjørn Petter Ingebretsen og Strømsgodset er klare for cupfinalen, men er fortsatt blant bunnlagene i Eliteserien. Det er kort avstand ned til nedrykksplass med tre runder igjen å spille. Foto: BildbyrånVis mer

Bunnstriden i Eliteserien

Strømsgodsets skrekkscenario: - Vi vil ikke være der igjen

Bjørn Petter «BP» Ingebretsen vil ikke tilbake til 1. divisjon. Han tror Strømsgodset holder seg ved å fortsette i samme stil som mot Vålerenga og Lillestrøm.

DRAMMEN (Dagbladet): Det er 12 år siden sist Strømsgodset var i 1. divisjon. Trener Bjørn Petter Ingebretsen var med den gangen også - da som spillerutvikler.

- Det var ikke så gøy. Vi vil ikke være der igjen. Nei... Vi har ikke noe tro på at vi rykker ned, sier Ingebretsen til Dagbladet på spørsmål om hva han husker om 2006-sesongen.

Med Dag-Eilev Fagermo som trener og spillere som nåværende Mjøndalen-assistent Øyvind «Leo» Leonhardsen, klubblegenden Ousman Nyan og Vålerenga-trener Ronny Deila i troppen, rykket Strømsgodset opp til Eliteserien i 2006 etter fem år i 1. divisjon. Siden opprykket har de blitt værende på det øverste nivået i norsk fotball.

Kort avstand ned

Men nå spøker det litt for Godset. Drammenserne har hatt en svak høstsesong, selv om den siste uken har vært positiv med seiere mot Vålerenga i Eliteserien og Lillestrøm i cupsemifinalen.

Ned til Lillestrøm på kvalifiseringsplass er det to poeng. Avstanden til Stabæk på nedrykksplass er bare fire poeng, med tre kamper igjen å spille.

Bare to av de ti siste seriekampene har endt med tre poeng for Strømsgodset.

- Hva blir viktig for at dere skal holde dere?

- At vi gjennomfører kampene på samme måte som gjorde mot Vålerenga og Lillestrøm. Vi har sett ut som et fotballag de to siste kampene. Alle ønsker å vinne og alle gjør sin del av jobben. Da blir det gøy, for vi har ferdigheter i laget til å slå hvem som helst, sier Ingebretsen.

- Gjenskape prestasjonen

Søndag møter Strømsgodset et lag som kjemper i motsatt ende av tabellen. Brann er motstander i Eliteseriens hovedkamp klokka 20 på Brann Stadion.

- Vi må ta én og én kamp. Det har jeg sagt hele tida. Vi hadde en fin prestasjon forrige helg mot Vålerenga og mot Lillestrøm i cupen på onsdag. Nå gjelder det å gjenskape de prestasjonene i Bergen. Det blir en vanskelig kamp, men på ingen måte en umulig oppgave.

For at Strømsgodset skal holde seg blir Mustafa «Mos» Abdellaoue viktig. Spissen scoret like mange mål på én omgang - tre - i cupkampen mot Lillestrøm, som han har gjort i løpet av hele Eliteserie-sesongen. Nå som Marcus Pedersen er ute med skade, er det Mos som er Godsets soleklare førstevalg som spydspiss.

- De tre siste kampene blir viktige. Vi har spilt to gode kamper nå, og må bare fortsette der vi slapp sist. Vi trenger flere poeng. Brann-kampen blir tøff. De har nok ikke gitt opp gullet, sier «Mos» til Dagbladet

I de to siste kampene møter Strømsgodset to andre nedrykkskandidater: Lillestrøm og Stabæk. Cupfinalen mot Rosenborg spilles 2. desember.