DELIA TIL VIF: Ronny Deila er bekreftet som trener for Vålerenga. Deila starter fom. førstkommende sessong. Foto: Torstein Bøe Redigerer: Vegard M. Aas / NTB Scanpix Vis mer

Strømsgodsets supporterleder:
- Flere ønsker ham «dit pepper'n gror»

Deila-signering sårt for Godset-supportere.

(Dagbladet): I dag ble det bekreftet at Ronny Deila tar over Vålerenga fra 1. januar 2017. Nåværende trener, Kjetil Rekdal, går da inn i en stilling som sportslig administrativ leder.

Etter ryktene om en mulig Deila-signatur for Vålerenga ble kjent, har flere Strømsgodset-supportere uttrykt sin misnøye i sosiale medier. Dette grunnet et gammelt Deila-utsagn, om at han «aldri kom til å gå til en annen norsk klubb».

Thor Arne Hanssen, leder i Strømsgodsets supporterklubb, Godsetunionen, sier han forstår at fansen reagerer.

- Det er alltid sårt for fansen når en av ens egne går til andre klubber. Men det er en frase som alltid blir brukt, «alle» sier det jo. Men jeg skjønner at folk er skuffa, sier Hanssen til Dagbladet.

- Spesiell Rekdal-rolle

Hanssen gjør det klart at det ikke var ledig plass til Deila i dagens Strømsgodset.

- Vi har allerede Bjørn-Petter. Men Ronny må jo også ha seg en jobb, og dette passet vel for ham.

Deila ledet Strømsgodset til seriegull i 2013, samt NM-gull i 2010. Hanssen beskriver den tidligere Godset-treneren som en flink trener som er en god motivator.

- Han er nok en bra mann for Vålerenga, og det skal bli spennende å se hvordan samarbeidet med Rekdal går. Den rollen er litt spesiell, for Rekdal har jo henta mange av spillerne som er i klubben nå, og det er jo en del spillere som ikke helt har slått gjennom.

- Flere ønsker nok Deila «dit pepper'n gror»

Hanssen trekker fram Molde og Solskjær etter at suksess-treneren Deila har returnert til Norge, spesielt siden Vålerenga sliter i serien.

- Solskjær har jo slitt litt siden han kom tilbake. Vålerenga begynner jo å likne på Molde, med ny stadion, mer penger og ny trener. Men ja. Vi har alt i klubben vår nå, og folk må jo ha seg en jobb. Vi supportere vil alltid være der, mens andre byttes ut i klubbene. Det er helt naturlig.

Rekdals Vålerenga har tatt elleve poeng på 15 kamper, og ligger i dag nest nederst på tabellen. Det får mange Godset-supportere til å ønske at Deila tar over en OBOS-klubb neste år - ikke et Tippeliga-lag.

- For vår del er det ikke noe kjempehat mot Vålerenga, vi har jo Mjøndalen. Men det er nok en del fans som ønsker Deila «dit pepper'n gror» nå.