Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømstad klar for fransk toppklubb

By Rise: - Tror Frankrike passer Fredrik bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Starts største profil, Fredrik Strømstad, er snart klar for den franske toppklubben Le Mans, melder VG.

- Vi er blitt enige med Le Mans om en overgangssum og jeg oppfatter at de ble enige om de personlige betingelsen. Det betyr at Fredrik forlater oss 7. juli, etter de to første kampene etter ferien, sier administrerende direktør i Start, Jan Oddvar Skisland, til Dagbladet.no.

Skisland sier til Dagbladet.no at målet har vært å beholde Strømstad. Derfor har sørlandsklubben tidligere tilbudt midtbanespilleren en ny og forbedret kontrakt.

Kontrakten ville ført Strømstad opp blant Starts best betalte, men utenlandsønsket var for sterkt til at det lokket landslagsspilleren til å bli værende.

Landslagets assistenttrener, Ola By Rise, tror overgangen til fransk fotball er fornuftig.

- Fredrik har endel ballvinnende egenskaper, og er flink til å bruke ballen fornuftig. Han - er en klok spiller og person, og jeg tror fransk fotball passer bra for ham, sier Rise til Dagbladet.no.

Landslagsledelsen har tidligere uttrykt bekymring for 26-åringens utvikling, etter at Start rykket ned til Adeccoligaen i fjor.

Strømstad har tidligere prøvespilt for Rennes, uten at det ble noe av.

image: Strømstad klar for fransk toppklubb

- Jeg synes Fredrik har vært flink til å holde seg på et høyt nivå. I de landskampene vi ikke har prestert, for eksempel mot Wales og Montenegro, var Fredrik en av de bedre, sier By Rise.

Likevel understreker han at Adeccoligaen ikke er et blivende nivå for midtbanespilleren.

- Som prinsipp ønsker vi jo at spillerne skal spille på høyest mulig nivå, og ikke tilpasse seg nivået nedover, for å si det sånn, sier landslagsassistenten.

IK Start vil ikke oppgi overgangssum for Strømstad, men Skisland sier summen reflekterer det faktum at 26-åringen bare hadde et halvt år igjen av kontrakten.

- Det er selvfølgelig med svært tungt hjerte vi slipper ham, men dette er hans store drøm, og jeg unner ham alt godt, sier Skisland.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

GÅR TIL LE MANS: Fredrik Strømstad forlater Start til fordel for Le Mans og fransk toppfotball. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
GÅR TIL LE MANS: Fredrik Strømstad forlater Start til fordel for Le Mans og fransk toppfotball. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
POSITIV: Ola By Rise er positiv til Strømstads overgang til Le Mans.
<B>OPPFYLLER AVTALEN:</B> Start-direktør Jan Oddvar Skisland sier det er med tungt hjerte Start slipper Strømstad til fransk fotball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!