Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømstad på høyre - Iversen på benken

Her er laget mot Paraguay.

• Direkte minutt for minutt: Norge - Paraguay onsdag kl. 19!

ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet.no): Åge Hareide gjør en ny vri når landslaget møter VM-klare Paraguay i privatkamp på Ullevaal i morgen kveld.

Starts midtbanetekniker Fredrik Strømstad får sjansen fra start, som kantspiller på midtbanen. På klubblaget er Strømstad indreløper, på samme side.

Etter den siste treningsøkta i dag har landslagssjefen håp om at Strømstad er mannen som kan løse problemrollen på høyresida.

- Det er ikke ulikt den rollen han har i Start, hvor han også beveger seg litt ut på høyrekanten. Vi skal bruke Fredrik mye i mellomrommet, foran forsvaret deres. Han er god med ballen rettvendt, sier Hareide til Dagbladet.no.

Overrasket over å starte

Strømstad gleder seg til å løpe ut på Ullevaal til sin fjerde landskamp, siden debuten mot Hviterussland i fjor høst. Og som Hareide er han trygg på høyrekantrollen.

- Den er egentlig veldig lik rollen min i Start, bortsett fra at jeg ligger litt mer ut på høyresida, sier 24-åringen til Dagbladet.no.

VÅT TRENING: Åge Hareide ledet gutta på et regntungt Ullevaal i formiddag. Der drillet han 11-eren som møter Paraguay i morgen. Foto: SCANPIX
VÅT TRENING: Åge Hareide ledet gutta på et regntungt Ullevaal i formiddag. Der drillet han 11-eren som møter Paraguay i morgen. Foto: SCANPIX Vis mer

Utgangspunktet er i hvert fall at han ligger litt bredere.

- Jeg håper jeg kan bidra offensivt, og gå en del inn på banen og i mellomrommet. Det skal bli veldig gøy å prøve seg på den plassen. Jeg hadde ikke ventet å starte kampen mot Paraguay.

Johnsen på topp sammen med Carew

Sentralt på midten får Martin Andresen og Tommy Svindal Larsen sjansen, begge har preget tippeligaen så langt. Forsvarsfireren bød ikke på noen overraskelser, mens John Carew må finne seg i en ny makker på topp.

Steffen Iversen pleier vanligvis å være spisspartner for Lyon-spilleren, i morgen viker RBK-spissen for en lagkamerat fra Lerkendal.

- Frode Johnsen har vært i form, kanskje den aller beste i Rosenborg så langt. Han scorer mål og er flink i den rollen han er tiltenkt i morgen. Steffen trenger nok litt mer tid, sier Hareide.

• Her er Norges lag mot Paraguay (4-4-1-1): Thomas Myhre - Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Fredrik Strømstad, Tommy Svindal Larsen, Martin Andresen, Morten Gamst Pedersen - Frode Johnsen - John Carew.

Debatt

Strømstad på høyre - Iversen på benken

Hva synes du om Norges startoppstilling i morgen?

KAMP NUMMER FIRE: Fredrik Strømstad spiller i morgen sin fjerde landskamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling