Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømstad synes han er best sentralt

Men Hareide ønsker seg ikke en klassisk høyreving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredrik Strømstad skal igjen opptre som høure kant på den norske midtbanen, i det Åge Hareide foretrekker å kalle en 4-2-3-1-formasjon.

Strømstad synes imidlertid ikke høyreposisjonen i treeren er veldig annerledes enn indreløperrollen han har i Start.

- Egentlig ikke. Forskjellen er at jeg ikke har en mann på utsiden av meg, så jeg må finne alternativene inne i banen, sier Strømstad til Dagbladet.no.

Best i midten

Men stilt overfor valget om å være kantspiller eller mer sentral, vurderer han seg selv best i midten.

- Jeg synes jo jeg er best sentralt, men jeg er veldig fornøyd med å få være med. Det er gøy å få representere landet mitt, sier Strømstad.

Åge Hareide sier imidlertid til Dagbladet.no at han ikke er på jakt etter en klassisk høyreving.

- Se på verdensmestrene. Italia spiller med Camoranesi på høyre, som går mye inn i banen. I internasjonal fotball måtte vi spilt 4-3-3 om vi skulle hatt råd til å ha klassiske vingtyper, mener landslagssjefen.

PÅ KANTEN MED ÅGE: Fredrik Strømstad spiller gjerne høyrekant på landslaget, selv om han mener han er best sentralt. Åge Hareide mener Norge får glede av Strømstad i midten selv om utgangspunktet er på høyresida. Foto: Scanpix
PÅ KANTEN MED ÅGE: Fredrik Strømstad spiller gjerne høyrekant på landslaget, selv om han mener han er best sentralt. Åge Hareide mener Norge får glede av Strømstad i midten selv om utgangspunktet er på høyresida. Foto: Scanpix Vis mer

«Doble i midten»

Han mener Norge vil trenge Strømstads ferdigheter like mye sentralt i banen.

- Vanligvis spiller Ungarn med et anker på midten som vil markere Ole Gunnar Solskjær. Da kan Fredrik vandre inn i banen så vi kan doble i midten. Fredrik er dyktig med ball, og kan være et spillpunkt mer sentralt i banen, sier Hareide.

Å «doble» er det som inntil nylig het å skape to-mot-en-situasjoner.

Hareide mener det er sidebackenes oppgave å fylle tomrommet på kantene offensivt.

- Vi må ha backer som kan komme rundt. Nå blir det kanskje ikke til at Anders Rambekk kommer så ofte fram borte mot Ungarn, men på hjemmebane må vi ha med backene fram, sier han.

Høyt press fra start

Men dette betyr ikke at Åge Hareide ønsker at Norge skal legge seg bakpå fra start.

image: Strømstad synes han er best sentralt

- Nei, ikke i det hele tatt. Som mot Brasil skal vi presse høyt fra starten av. Ungarn må ikke få trille på seg sjøltillit. Vi går ut med høyt press, så faller vi mer tilbake etterhvert.

Fredrik Strømstad tror også høyt press kan skape usikkerhet hos Ungarn og overgangsmuligheter for Norge.

- Ungarn er et lag som er gode med ballen, men dristige i måten å spille seg ut på. Det er viktig at vi tar kommandoen fra start, sier han.

• Bli med å ta ut Folkets landslag

• Din mening: Er Fredrik Strømstad rett mann på høyrekanten for Norge?