Strutsen fra Grimstad

Ikke et vondt ord om Thor Hushovd, men etter 26 år som sykkelrytter har han dessverre mistet gangsynet.

BURDE TENKT SEG OM:  Etter hvert burde Thor Hushovd forstått at han ikke kunne tie om dopinghemmelighetene til Lance Armstrong. Det blir dessverre for seint med denne selvbiografien. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
BURDE TENKT SEG OM: Etter hvert burde Thor Hushovd forstått at han ikke kunne tie om dopinghemmelighetene til Lance Armstrong. Det blir dessverre for seint med denne selvbiografien. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA Thor Hushovd forleden la opp som proff, ble han hyllet som "Oksen fra Grimstad". Det er et rått kallenavn; fortjent kjørt inn av en usedvanlig robust fysisk sykkelrytter gjennom en årelang serie av mektige spurtseire i en av verdens tøffeste idretter, og så offisielt at det blir brukt i Store Norske Leksikon.

En gang i papiralderen var det som stod i slike leksikon det samme som sannhet. Nå som historiene lagres og distribueres digitalt, framstår hverken sannhet eller virkelighet like konstant.

Kanskje er det derfor Oksen fra Grimstad etter å ha holdt på Lance Armstrong sin dopinghemmelighet alt for lenge, plutselig framstår som en struts. Altså en som stikker hodet i sanden i håp om å slippe og se virkeligheten i øynene.

PÅ samme vis som det rent agronomisk er vrient å skjønne hvorfor den ikke helt typiske storfe-byen Grimstad ble hedret med en okse, skal det tilføyes at også strutsen har kommet noe tilfeldig til sin vanære.

Strutsen pleier såvisst ikke å stikke hodet i sanden når alvoret nærmer seg. Med en toppfart på rundt 70 km/t kommer den seg som regel vekk. Det med hodet og sanden er bare en siste utvei når den føler seg omringet og ikke ser noen mulighet til å unnslippe. Da kan strutsen spille død og altså ligge med hodet mot sanden i et desperat forsøk på å lure angriperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer