Strykkarakter for Eggen

TRONDHEIM (Dagbladet): Nils Arne Eggen er nærmest guru-erklært som fotballtrener, målviljen er unik, kroppsspråket fornøyelig sjeldent og de spontane raserianfallene like mange som de er morsomme. Men her serverer RBK-kaptein Bent Skammelsrud en Eggen-side du kanskje ikke var klar over: Når det gjelder øvelser er Eggen helt Nils.

Psykologisk mester

I gårsdagens Dagbladet sa Nils Arne Eggen at han ønsker å ta med seg fotballideene sine utenlands. Og mer enn gjerne kunne han tenke seg å prøve filosofien i Liverpool. På Anfield drømmer han om å gjøre samhandling og den kompliementære fotballen til to nye hedersord.

Med andre ord:

Omskape Liverpool i Rosenborgs stil og ånd.

- Det tror jeg vil fungere godt, sier Bent Skammelsrud. - På dette nivået her er hodet viktigere enn fotballen. Det psykologiske teller mest, og det ligger hos Nils. Det er på det feltet han har sin styrke.

Bent Skammelsrud ser altså ikke for høye Eggen-hekker i forhold til overbetalte luksusproffer utenlands. Så lenge de gode fotballkvalitetene ligger i bånn, vil RBK-treneren alltid gjøre seg forstått.

- Engelsken hans vil jeg kalle skoleengelsk, den er ikke all verden. Men - den holder. Og så har jo Nils et kroppsspråk som sier mer enn nok.

- Akkurat det kan han bruke overalt, gliser Bent.

Sterk og god

Bent Skammelsrud har hatt sine store feider med Nils Arne Eggen. Det tror han alle har hatt i Rosenborg. Men etter den siste store bulken for en trefire år siden har alle lært på Lerkendal. Ikke minst Eggen.

- Det blir veldig rart når Nils slutter, sier Bent. - Siden den siste store konflikten for noen år siden har han utviklet seg enormt som person i forhold til spillerne. Når vi er sløve - og det er vi jo innimellom - er han blitt flink til å ta det på den rette måten.

- Og når det gjelder det viktigste - det å få fram det beste og få elleve individuelle skikkelser til å fungere sammen som lag - er han veldig sterk.