Stubhaug (23) sa Ferguson var favoritt-treneren hans

Idet Moyes kom inn garderoben.

SPILTE UNDER MOYES: Lars Stubhaug (innfelt) var i Everton fra 2006 til 2009. Da fikk han opparbeidet seg et inntrykk av trener David Moyes. Foto: EPA / Peter Powell / Junge / Scanpix
SPILTE UNDER MOYES: Lars Stubhaug (innfelt) var i Everton fra 2006 til 2009. Da fikk han opparbeidet seg et inntrykk av trener David Moyes. Foto: EPA / Peter Powell / Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson annonserte i dag at han kommer til å gå av som manager for Manchester United etter sesongslutt.

Velinformerte Daily Telegraph, som var den første avisa som meldte om Fergusons avskjed, skriver i ettermiddag at David Moyes allerede er valgt som Fergusons etterfølger, og at det vil bli bekreftet i løpet av de neste 24 timene.

Storavisa The Independent melder det samme.

Favoritt-trener? - Alex Ferguson
Lars Stubhaug (23) spilte for Everton i perioden 2006 til 2009. Keeperen fikk ingen obligatoriske kamper for klubben, men fikk likevel gjort seg opp et intrykk av den skotske managerer David Moyes, som kalles «gollum» av andre lags supportere.

Han husker spesielt en episode fra en av hans første opptredener i førstelagsgarderoben.

- A-lagsspillerne spurte meg hvem som var favoritt-treneren min, og akkurat idet jeg svarte kom Moyes inn. Men jeg har vokst opp som United-fan, og svarte derfor Alex Ferguson. Da lo de andre gutta, sier Stubhaug til Dagbladet.

Moyes skal ikke ha tatt seg nær av utspillet, og etter hvert endret også synet til Stubahug seg. Selv hadde han ikke altfor mye personlig kontakt med treneren, for Stubhaug forteller om et mye mer profesjonelt forhold mellom manager og spiller i England kontra Norge.

- I Norge er man litt kompis med treneren, slik er det ikke i England. Moyes var veldig god til å ta seg av de spillerne som skulle spille, og fikk dem motiverte. Men han hadde også et stort apparat rundt seg, og de tok seg av dem som ikke spilte så regelmessig, sier Stubhaug, som nå spiller for Strømsgodset.

Prøvde seg på feltet
Han kan likevel fortelle om morsomme episoder på treningsfeltet.

- Moyes er en autoritær person, men det hendte han var med å spille på treningene. Han hadde ikke gått rett inn i Premier League, for å si det på den måten. Men til å være trener, var han faktisk ikke så verst, sier Stubhaug.

- Kjempeutfordring
Det er uansett ikke ferdighetene på banen Moyes blir hyret inn for. Og som manager er Stubhaug overbevist om at han har kvalitetene i orden.

- Han har fått til mer enn noen annen ville fått til med samme midler i orden, og det er ingen tvil om at han har gode fotballkunnskaper og vet hva han gjør, sier Stubhaug til Dagbladet.

- Det skal likevel bli spennende å se hvordan det går i United dersom dette blir bekreftet. Det er en kjempeutfordring og han har helt andre forutsetninger enn han har i Everton. For da går han fra å ha lite midler til en som har alle midler til rådighet, og det skal bli interessant å følge med på om han lykkes, sier han.