Studerer norsk fotball på DVD

- Mye å lære, sier Anthony Annan.

(Dagbladet.no:) Anthony Annan (20) innrømmer at det ikke har vært lett å vende seg til norsk fotball. For den er ganske annerledes enn det han er vant til fra Ghana.

Derfor har han fått flere DVD-er av kamper Start har spilt i vinter, slik at han skal lære seg hvordan sørlendingene spiller og hvordan motstanderne oppfører seg.

- Jeg ser kampene om og om igjen, og jeg lærer mye av det. Samtidig lærer jeg veldig mye på hver eneste trening, sier Annan til Dagbladet.no.

Langpasninger

20-åringen kom til Kristiansand til vinter, og midtbanespilleren har spilt seg inn i førsteelleveren til Start. Han spilte 74 minutter i serieåpningen mot Aalesund.

- Hva er de største forskjellene mellom norsk og ghanesisk fotball?

- Norsk fotball er veldig bra, men jeg er vant til å ha ballen mer i beina. Her er det flere langpasninger og mer løping, sier han.

Annan føler at tilvendingen går stadig bedre, og han sier han får god oppfølging av trener Stig Inge Bjørnebye og lagkameratene.

MØTTE RONALDINHO: For et par uker siden debuterte Anthony Annan på det ghanesiske landslaget, mot Ronaldinho og Brasil. Foto: AP
MØTTE RONALDINHO: For et par uker siden debuterte Anthony Annan på det ghanesiske landslaget, mot Ronaldinho og Brasil. Foto: AP Vis mer

- Jeg kan drible, slå pasninger og takle, men jeg må lære meg til å se lenger fram på banen og slå lengre pasninger. Å se treningskamper på DVD hjelper meg i bevisstgjøringen, sier han.

Ghaneseren forteller også at rammebetingelsene er mye bedre i Norge enn i hjemlandet. Norske fotballbaner har vært utsatt for mye pepper, men for Anthony Annan er det en drøm å spille på de mer eller mindre grønne banene her i nord.

- Banene er mye bedre enn det jeg er vant til. I Ghana er det enten veldig dårlig gress eller ikke gress i det hele tatt, bare sand og grus.

Debuterte mot Brasil

Midtbanespilleren spilte sin første seniorlandskamp for et par uker siden, da Ghana møtte selveste Brasil i Stockholm. Det ga mersmak.

- Det var en stor opplevelse å spille mot folk som Kaká og Ronaldinho. De viste stor klasse, og vi tapte dessverre 1-0.

Etter kampen hadde han håpet å møte sin mer kjente onkel, den tidligere generalsekretæren i FN, Kofi Annan. Han var til stede på kampen, men selv om Kofi var på spillerhotellet etter kampen møttes de aldri.

De to har faktisk aldri møtt hverandre. Kofi Annan flyttet fra Ghana før nevøen ble født.

Studerer norsk fotball på DVD

- Jeg håper å møte ham en dag. Han er den mest kjente personen fra Ghana og en stor mann. Jeg tror også han er ganske fotballinteressert, sier Anthony.

Sikter mot gull

Start kan ha gjort et kupp på overgangsmarkedet i vinter. Annan har tidligere vært på et treningsopphold i Blackburn, og selv om overgangen gikk i vasken den gangen har ikke engelskmennene glemt ham.

Og drømmen er å spille i England.

Men først skal han bidra til festfotball og mye å glede seg over på nye Sør Arena i Kristiansand.

- Målet mitt nå er å hjelpe Start til å vinne serien. Og cupen. Jeg tror vi er gode nok til det, men det er også andre lag som er gode nok til det, sier Annan.

Og ramser opp de samme gullkandidatene som alle peker på: Rosenborg, Brann, Vålerenga og Lillestrøm.

- Vi skal i hvert fall gjøre vårt ytterste.

TROR PÅ START: Anthony Annan har stor tro på at Start i år igjen tar steget opp i toppen av Tippeligaen.