Ski-VM 2021: Jarl Magnus Riiber:

Studerte Klæbo

Måten Jarl Magnus Riiber avgjorde fredagens kombinertrenn minnet om en viss langrennskonge. Etter løpet forteller han at det ikke er helt tilfeldig.

GULLSMILET: Jarl Magnus Riiber forsvarte verdensmestertittelen fra Seefeld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLSMILET: Jarl Magnus Riiber forsvarte verdensmestertittelen fra Seefeld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

OBERSTDORF (Dagbladet): Jarl Magnus Riiber er verdens ubestridte kombinert-konge. Fredag forsvarte han verdensmestertittelen fra Seefeld og tok sitt tredje VM-gull i karrieren.

I de tunge løypene her i Oberstdorf samlet feltet seg underveis i langrennet og det var duket for en skikkelig thrilleravslutning.

Over den siste bakken ledet finske Ilkka Herola med Riiber og Jens Luraas Oftebro like bak. Over kulen ga Riiber Herola en liten meter før han satte seg i hockey og kjørte inn og forbi finnen.

- Det var litt som å se Klæbo i inngangen til spurten, kommenterte NRKs Jann Post om Riiber.

Riiber var helt overlegen i spurten og kunne juble for gullet foran Herola og Oftebro som tok sin første VM-medalje.

Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen. Vis mer

Studerte Klæbo

Etter målgang kunne Riiber avsløre at han hadde studert Klæbo i forkant av løpet.

- Jeg må ærlig innrømme at jeg så på hvordan han løste det på sprinten i går. Selv om det er klassisk er det de samme svingene og samme sprintbakken vi har som inngang, forteller Riiber til Dagbladet og utdyper hva han tenkte om avslutningen:

- Jeg hadde to scenarioer i hodet. Herola sklei ganske fint i front på den nest siste runden, og jeg tenkte at her kan jeg gå i sprintbakken hvis jeg får en åpning. Men han gikk midt i og da handlet det om å ta den ryggen og gå der det var lettest, forklarer 23-åringen.

Da det hele samlet seg og han lå i andre posisjon på toppen av den siste bakken, var Riiber sikker på at han kom til å vinne.

- Jeg hadde brukt veldig lite krefter underveis. Selvfølgelig koster det å ta et langrykk som Herola gjør, men når du har den selvtilliten og du vet at du ikke har svidd av noen krefter er det egentlig bare å bestemme seg og banke på, sier den nybakte verdensmesteren.

NORSK JUBEL: Jarl Magnus Riiber fikk besøk av VM-debutant Jens Luraas Oftebro på podiet fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK JUBEL: Jarl Magnus Riiber fikk besøk av VM-debutant Jens Luraas Oftebro på podiet fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vært jævlig

Før fredagens renn var Riiber veldig nervøs og følte på presset ved å være regjerende verdensmester. Han forteller at følelsen kom fra sine egne krav og ikke publikums forventning.

- Det har vært jævlig da. Jeg sov dårlig i natt og jeg var nervøs på hopptreningen i går, og følte jeg hadde noe å bevise der. Jeg var fryktelig nervøs i hoppbakken også. Det er lenge siden jeg har konkurrert, sier Riiber til NRK.

- Det begynner å gå inn på deg at det er et mesterskap. Vi får to individuelle sjanser og da er det greit å benytte seg av de to sjansene. Det er de tankene som svirrer mest i hodet, at dette er din mulighet og den må du gripe. Når du da ikke helt klarer angripe de tankene og den følelsen, så blir det litt svevende, du klarer ikke lande og det koker litt i topplokket, utdyper Riiber til Dagbladet.

Neste konkurranse for Riiber og kombinertgutta er lagkonkurransen på søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer