Studie: Sofagriser lever like lenge som ekstremjoggere

Men norsk professor er kritisk.

LEVER LIKE LENGE:  Liker du å løpe langt og fort, er ikke det nødvendigvis det beste for din helse. En ny undersøkelse viser at dødligheten mellom sofaslitere og aktive joggere ikke er så ulik.  Illustrasjonsfoto: Colourbox.
LEVER LIKE LENGE: Liker du å løpe langt og fort, er ikke det nødvendigvis det beste for din helse. En ny undersøkelse viser at dødligheten mellom sofaslitere og aktive joggere ikke er så ulik. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Er du glad i en løpetur? Gjerne av det lange slaget? Følg med her.

Et dansk studie publisert i Journal of the American College of Cardiology mandag, viser et oppsiktsvekkende funn. Undersøkelsen viser at de som er glad i å løpe fort og langt, har samme dødelighetsraten som sofagrisene.

Tidligere undersøkelser har vist at fysisk aktive mennesker har 30 prosent lavere risiko for å dø, sammenliknet med stillesittende personer, skriver LA Times.

Bare jogging Undersøkelsen baserer seg på data hentet inn av Copenhagen Heart Study, som over tolv år har fulgt 1098 friske joggere og 3950 «sofagriser».

Ved studiets slutt hadde 28 joggere dødd, mens 128 av de som ikke jogget hadde gått bort.

Forfatterne mener at disse gruppene har en dødlighet ikke ulik sofagrisene:- De som holdt en fart på over 11,3 kilometer i timen i mer enn fire timer i uka.- De som holdt en hastighet over 11,3 km/t, mer enn 2,5 time i uka fordelt over tre økter i uka.

Ifølge funnene har ekstremjoggerne, de som løper i høyt tempo flere ganger i uka, ganske lik dødelighet som sofagrisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer