Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viasats studio under Champions League-semifinalen

Studioet alle snakker om:
- Årets tv-øyeblikk

Viasats studio går verden rundt dagen etter Champions League.

(Dagbladet): Det ble en spennende siste kamp i Champions Leagues semifinaler onsdag kveld. Liverpool tok seg til finale etter 7-6 sammenlagt.

Det ble naturligvis feiret deretter, og midt oppi det hele sto programleder Jan Åge Fjørtoft og de tidligere Liverpool-spillerne John Arne Riise og Jamie Carragher.

Midt i jubelen fikk de intervjuer med Liverpool-stjerner på løpende bånd.

Elektrisk stemning

På sosiale medier blir situasjonen blant annet omtalt som «årets tv-øyeblikk», og Viasat høster mye skryt for TV-bildene.

- Det er jo et bevis på at vi klarte å formidle den atmosfæren på stadion, og at det er det folk er mest glad for i dag. Der og da var det en fantastisk atmosfære og helt elektrisk stemning. Tilbakemeldingen er at folk følte nærværet, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Rett bak Viasats studio på indre bane, feiret Liverpool-stjernene sammen med fansen. En etter en var de innom Fjørtoft og co; Kaptein Jordan Henderson, Virgil van Dijk og Mohamed Salah.

Respekt for Klopp

Det er sjelden man får så mange stjerner som perler på en snor etter en Champions League-kamp. Manager Jürgen Klopp kom også bort og serverte klemmer til Fjørtoft, Carragher og Riise.

- Han er en klemmer, det har han alltid vært. Det er ikke alle som synes så mye om den stilen. Men samtidig er det ingen som blir så ekte som ham. Klopp er ikke fake, sier Fjørtoft.

LYKKELIG: Jürgen Klopp. Foto: Alessandro Garofalo/NaFoto/Silverhub/REX
LYKKELIG: Jürgen Klopp. Foto: Alessandro Garofalo/NaFoto/Silverhub/REX Vis mer

Han har kjent Klopp i ulike roller, blant annet som spiller i Eintracht Frankfurt, og som ekspert og reporter for tyske Sky.

«Jeg møtte ham etter å ikke ha sett ham på ti år, og det første Klopp gjør da er å gi meg en klem. Jeg innrømmer: Jeg liker å klemme folk. Men selv hadde jeg ikke kommet på det,» skriver Fjørtoft i en artikkel på Viasats nettsider.

Fjørtoft sier:

- Han er en som har mye lidenskap og tør å ta ut hele følelsesregisteret sitt. Det er ikke alle i profilerte posisjoner som gjør det. Men det gjør Klopp. Man ser hvor mye det betyr for ham og en klubb som Liverpool, sier han til Dagbladet.

Stjernespekket

- Det er jo sånn i fotball, spesielt i Champions League og Premier League, at det er vanskelig å få tilgang til spillerne. Så det var helt spesielt i går. Jeg tenker det var fordi spillerne ønsket å dele den gleden de følte.

Fjørtoft fortsetter:

- Det sto 5000 Liverpool-fans og sang, og spillerne delte gleden med dem. De senker guarden, de vil dele øyeblikket. Vi var så heldige at vi fikk formidle det.

Klippene går verden rundt, og trioen trender blant annet på Twitter i Irland.

- Det var mange ting som stemte på en gang. Vi sto der nede sammen med BT Sport, som vi har et godt forhold til. Også var vi plassert der fansen var, og spillerne kom dit. Da valgte Viasat å sende alt slik det skjedde, sier Fjørtoft.

Anne Tufte er sportssjef i Viasat. Hun sier de har fått en hel del positive tilbakemeldinger på det hun kaller en spesiell kveld.

- Vi skulle lage en oppsummering og var svært heldig med den tilfeldige plasseringen vi fikk av UEFA. Det at vi hadde med oss to tidligere Liverpool-spillere bidro også til at vi fikk intervjuet flere spillere. Dette er noe som aldri kan planlegges men teamet vårt på plass og her hjemme gjorde en formidabel jobb med å formidle den gode stemningen på stadion, sier Tufte til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media