Amerikansk superstjerne utfordrer våre egne holdninger

Stuper etter fotballbråket

Da de største fotballheltene til slutt vendte seg mot Donald Trump, ble det virkelig trøbbel. I natt kom det nye meningsmålinger som viser uvant svake tall.

KORREKT NASJONALISME? Donald Trump sammen med førstedame Melania Trump under nasjonalhymnen i forkant av årets collegemesterskap i amerikansk fotball. Nå er det stjernene i mektige National Football Legaue som gir Trump store politiske problemer. I dag faller han på meningsmålingene etter fotballbråket FOTO: Sean Gardner/Getty Images/AFP
KORREKT NASJONALISME? Donald Trump sammen med førstedame Melania Trump under nasjonalhymnen i forkant av årets collegemesterskap i amerikansk fotball. Nå er det stjernene i mektige National Football Legaue som gir Trump store politiske problemer. I dag faller han på meningsmålingene etter fotballbråket FOTO: Sean Gardner/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I LØPET av bare noen dager raknet mye av Donald Trumps politiske forsvarsverk. Etter fotballbråket stuper populariteten hans. I dag er han nede på 30-tallet på enkelte målinger, mens avstanden opp til demokratenes presidentkandidat Joe Biden er blitt tosifret.

Denne negative trenden forsterket seg i de målingene som ble tatt opp seinest, og bare utviklingen fra siste helg der fotballbråket var svært sentralt.

Og langt verre for Trump i forsøket på å bli valgt på nytt:

  • Nå faller han også på meningsmålingene i de såkalte «svingstatene» som sikret den overraskende seieren hans i valget 2 016.

Det startet sist mandag da plassen ved Det hvite hus ble ryddet for George Floyd-protestantene med tåregass, bare for å gi presidenten sjansen til å posere på det famøse bildet med bibelen opp ned. Så fortsatte det utover uka med et oppsiktsvekkende opprør mot Trump blant dem som ble regnet som vennene hans i amerikansk fotball.

Det siste er mer enn at noen idrettskjendiser flagger sitt politiske ståsted. Her blir Trump angrepet midt i den sentrale diskusjonen om hva det amerikanske flagget egentlig symboliserer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer