Stuper på verdensrankingen

Jan Frode Andersen er i virkelig trøbbel.

(Dagbladet.no): Den norske tennisproffen har hatt noen uheldige uker og det merker han nå godt på rankingen sin. Siden 11. juli har Andersen dalt 108 plasser på verdensrankingen.

Han er nå nummer 329 i verden, en plassering Andersen overhodet ikke er fornøyd med.

Et poengsystem som baserer seg på turneringsresultater fra de 52 foregående ukene avgjør hvor på verdensrankingen en tennisspiller ender. Jo høyere opp på listen spilleren er, jo enklere er det å komme inn i store lukrative turneringer som gir mye penger i kassen og mange rankingpoeng.

Rammet av Davis Cup

Jan Frode Andersens kraftige fall den siste måneden skyldes at han kvalifiserte seg til en stor ATP-turneringen i Stuttgart i fjor sommer, samtidig som han de to påfølgende ukene spilte seg frem til semifinalen og kvartfinalen i to turneringer i Nederland og San Marino.

Denne sommeren har han knapt sanket noen poeng som gjør at han kan forsvare fjorårets gode resultater.

Årsaken er ikke dårlige resultater, men fordi Norge måtte spille nedrykksfinale i Davis Cup mot Monaco i juli. Dette låser to uker av Andersens kalender, noe som straffer seg for nordmannen.

I slutten av august vil Andersen måtte forsvare en finaleplass fra en Challenger-turnering i Tyskland fra i fjor. Klarer han ikke det, vil han falle ytterligere på verdensrankingen.

DÅRLIG PERIODE: Jan Frode Andersen har falt mange plasser på verdensrankingen i tennis. Scanpix
DÅRLIG PERIODE: Jan Frode Andersen har falt mange plasser på verdensrankingen i tennis. Scanpix Vis mer