BLANDEDE FØLELSER: Svømmepresident Per Rune Eknes med sørgebånd under gårdagens kvalifisering på 10 meter stup under verdensmesterskapet i Shanghai. Tydelig preget over de siste nyhetene fra Norge velger svømmerne å markere ulykken med sørgebånd.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
BLANDEDE FØLELSER: Svømmepresident Per Rune Eknes med sørgebånd under gårdagens kvalifisering på 10 meter stup under verdensmesterskapet i Shanghai. Tydelig preget over de siste nyhetene fra Norge velger svømmerne å markere ulykken med sørgebånd. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Stuperne hedret de døde hjemme i Norge

Fullførte VM i Shanghai med sørgebind.

De norske stuperne gjennomførte lørdag verdensmesterskapets siste konkurranse med sørgebind for å minnes de omkomne etter fredagens tragedier i Oslo og Utøya.

- Det som har skjedd, er grusomt, sier svømmepresident Per Rune Eknes til NTB.

Eknes har fulgt det norske nyhetsbildet gjennom natten via nettaviser og internasjonale TV-kanaler.

Sørgebind Alle de norske laglederne, trenerne og stuperne bar sørgebind på arm eller svart markering på brystet under stupekonkurransen under VM i Shanghai.

Eknes påpeker at det også har vært opp til utøverne og lederne å velge om de vil markere eller ikke. Situasjonen er heller ikke helt uproblematisk med så mange nasjoner til stede.

- Med 182 deltakende nasjoner var vi i tvil om markeringen er riktig. Det er tross alt flere nasjoner som også opplever store katastrofer. Men det har vært godt å markere dette for vår del, sier svømmepresidenten.

33. plass Den norske stuperen Amund Gismervik gjennomførte sin 10 meter plattform-kvalifisering til en 33. plass, noe som ikke holdt til en semifinale, der de 18 beste stuperne får plass.

- Jeg fikk nyheten i dag morges og forstår egentlig ikke helt hva som har skjedd. For min del var det viktig å ikke la det påvirke stupingen, forteller Gismervik med litt blandede følelser etter konkurransen.

Presseattacheen for de norske svømmerne, Lars O. Bjørnstad, sier at gårsdagens tragedie i Oslo også påvirker svømmerne.

- Vi har fått med seg det som har skjedd via CNN og norske nettaviser. Det er en tragedie. Alle utøvere og ledernes tanker går til familier, etterlatte og dem som er påvirket, sier Bjørnstad, som også bekrefter at svømmerne og støtteapparatet vil bruke sørgebånd under søndagens konkurranse.

Svømmerne gjennomførte en siste treningsøkt lørdag formiddag før konkurransene starter opp søndag morgen.

(NTB)