Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stupernes formel 1

Synes du det er skummelt å stupe fra timeter'n? Disse gutta treffer vannet i 100 kilometer i timen.

Monaco var vertskap for verdens dristigste stupere i går. For i gårsdagens klippestup-konkurranse kastet de seg ut fra en rampe 28 meter over vannflata.

Columbianeren Orlando Duque, bosatt på Hawaii, vant konkurransen med en forlengs salto med kvadruppel skru. Altså snurret han fire ganger rundt sin egen akse før han brøt vannet i over 100 kilometer i timen, ifølge Ananova.com.

Helt ufarlig er det heller ikke. Fire av de opprinnelige 16 deltakerne trakk seg i løpet av konkurransen på grunn av skader. Selv vinneren innrømmer at det var skummelt.

- Jeg var redd hver gang jeg sto på rampa, fortalte Duque til prins Albert under premieseremonien.

SKADD: Australske Joe Zuber kaster seg ut over Monacos havn med en bandasje på venstrebeinet. Fire av de 16 klippestuperne trakk seg i løpet av konkurransen på grunn av skader. Zuber fullførte, og ble nummer tre.
STUP GAL: 28 år gamle Orlando Duque vant klippestup-konkurransen i Monaco. Han fortalte etterpå til prins Albert at han var redd før hvert stup.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media