Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stupestjerna mener badebuksa er så liten at superdesign neppe hjelper

Tom Daley ser begrenset potensial.

LITE HJELP: Tom Daley har også fått nydesignet badebukse til OL, men tror ikke han vil tjene like mye sportslig sett som for eksempel Jessica Ennis til venstre her. Foto: NTB Scanpix/Adam Duke/REX/Shutterstock
LITE HJELP: Tom Daley har også fått nydesignet badebukse til OL, men tror ikke han vil tjene like mye sportslig sett som for eksempel Jessica Ennis til venstre her. Foto: NTB Scanpix/Adam Duke/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Britenes nye OL-drakter ble presentert i London i går.

Som før er de alle designet av Stella McCartney, men denne gangen er de også utformet for å gi utøverne det lille ekstra av hjelp, skriver The Times.

Lite forbedringspotensial Ifølge produsenten er draktene i gjennomsnitt ti prosent lettere enn på hjemmebane for fire år siden, og de er laget av syntetisk materiale som skal holde idrettsfolkene både tørrere og kjøligere enn før.

En som ikke ser det helt store potensialet for forbedringer er imidlertid stupestjernen Tom Daley.

- Spesielt for friidrett, sykling og en del andre idretter vil det hjelpe at draktene er både lettere og raskere, sier Daley, men legger raskt til med et glis:

- Ok, vel, min badebukse er ganske liten.

Det understrekes av de mange bildene fra seansen, der Daley viser fram den arealfattige underbuksa han skal bruke i Rio til sommeren.

Ikke mye plass Også forrige gang Stella McCartney designet drakter fikk Tom Daleys påkledning oppmerksomhet, for på tv ble McCartney spurt om hvilket av OL-antrekkene hun slet mest med.

- Tom Daleys lille ting. Det var ikke mye plass å jobbe på med tanke på mønsteret, svarte en lattermild McCartney, og siktet til den populære stuperens minimale speedo.

Sør-Korea er forøvrig et av landene bak en annen nyvinning til de kommende lekene, deres drakter er impregnert med insektsmiddel for å holde myggen unna i det Zica-rammede Brasil, skriver The Times.

Hele Norges coronakart