Stupte inn spenninga

Venstreback Mikael Silvestre var i ferd med å nikke seg sjøl og Manchester United til fortvilelse da han omsider traff med sitt femte forsøk for kvelden.

Seiersnikken 11 minutter før full tid sendte United tre poeng nærmere Arsenal. Ni kamper før slutt er avstanden fem poeng. Akkurat så lite som det måtte være etter gårsdagens hengekamp. United har fortsatt en ørliten sjans på ligagullet.

- Vi er med der, sier manager Alex Ferguson med et tilfreds smil.

- Nå gjelder det bare at vi fortsetter å gjøre jobben vår, så får vi se.

Det kan fort bety at United må vinne det som er igjen. Ingen ting tyder på at Arsenal skal avgi flere poeng enn det som er statistisk normalt. Altså ikke mange nok til at United kan komme helt opp i ryggen - og passere dem.

Lite løft

Seieren over Leeds var dessuten ikke spesielt overbevisende. Og lenge virket den heller ikke spesielt fortjent. Leeds forsvarte seg brukbart, og Manchester kom knapt nok til en eneste åpen sjanse før 1-0-målet. Ikke så ofte etterpå, heller.

Men noe skjedde etter utlikninga. Manchester sendte fram flere folk, spilte med litt større risiko, byttet inn Giggs mot bleke Fortune - og fikk et lite løft.

  • Og viktigere enn det meste: Silvestre fikk omsider et perfekt treff med skallen. Etter fire mer eller mindre mislykkede.

Startet spurten

Alle tre målene kan karakteriseres som forsvarstabber. Ikke så store riktig nok, men det trenger de heller ikke være for å få konsekvenser på dette nivået. Vi tar dem prioritert etter alvorlighetsgrad:{#kule}Seiersmålet til Manchester:

Leeds' landslagsback Danny Mills sto halvsløv på høyresida og ventet på at David Beckham skulle stelle seg litt før et frispark fra motsatt side. Men Beckham blåste i frisyren og la et kjapt frispark mot en nikkekåt Mikael Silvestre, som hadde startet spurten bak ryggen på Mills. Koordinasjonen var perfekt. Silvestre nikket inn seiersmålet før Mills rakk å reagere.{#kule}Utlikninga til Leeds:

Mark Viduka fikk stå merkelig umarkert mellom Rio Ferdinand og Mikael Silvestre på et frispark fra Ian Harte. Viduka nikket enkelt forbi en sjanseløs Barthez fra to meter.{#kule}Manchesters første mål:

Dårlig struktur i forsvarsrekka til Leeds åpnet for David Beckham onside i farlig innleggsposisjon på høyresida. Innlegget traff hodet til Nicky Butt, sneiet kroppen på Leeds-keeper Robinson, før returen gikk i Leeds-kaptein Rabede og spratt i mål.

Ferguson innrømmer at han var spent på spillernes prestasjonsevne etter søndagens finaletap for Liverpool i ligacupen. Han var fornøyd med det han så.

- Vi visste at dette ville bli veldig vanskelig, og at Leeds ville forsvare seg godt. Spillerne fortjener ros for at de aldri ga opp, sier Ferguson.

Ole Gunnar Solskjær var ikke med i troppen til United to dager etter at datteren Karna ble født. Eirik Bakke er fortsatt skadet.

FAKTA

Premier League

Manchester United- Leeds 2- 1 (1- 0)

M: 1- 0 Radebe (selvmål, 19.) 1- 1 Viduka (64.) 2- 1 Silvestre (79.)

SEIERSMÅLET: Manchester Uniteds venstreback, Mikael Silvestre, har lurt seg bak Leeds' høyreback Danny Mills, og nikker inn det perfekte, kjappe frisparket fra David Beckham. Ruud van Nistelrooy i bakgrunnen, Lucas Radebe skjult bak Mills.