GULLVINNER: Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale i Rio, da Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken til olympisk gull. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix
GULLVINNER: Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale i Rio, da Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken til olympisk gull. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB ScanpixVis mer

Stupte inn til OL-gull etter dramatisk avslutning

Shaunae Miller tok overraskende gull.

Det ble en dramatisk avslutning på kvinnenes 400-meterfinale i Rio, da Shaunae Miller fra Bahamas falt over målstreken til olympisk gull.

Selv i sakte film er det ikke mulig å si sikkert om Miller faller eller om hun kaster seg mot målstreken i et siste desperat – og vellykket – forsøk på å komme inn foran USAs Allyson Felix.

Bare sju hundredeler skilte de to løperne i mål. Millers 49,44 var ny personlig rekord, mens Felix løp inn til ny sesongbeste med sin tid.

- Dette er øyeblikket jeg har ventet på. Jeg ga alt. Jeg er bare så glad, så takknemlig, jeg kan ikke uttrykke følelsene mine. Jeg har vært gjennom så mye i år, sier Miller, som regner med at alle hjemme feirer seieren hennes.

Miller vrikket ankelen i april og klarte ikke å kvalifisere seg til å løpe 200-meteren, men fikk altså en plass på den doble distansen.

Løperen fra Bahamas ledet klart da feltet kom inn på oppløpssiden, men Felix halte innpå hele veien fram mot målstreken. Felix, som er regjerende verdensmester klarte likevel ikke å hale i land seieren, slik mange hadde ventet.

Til slutt gikk altså gullet til Miller med svært knapp margin og en avslutning som trolig vil bli diskutert lenge. Om hun bevisst valgte å stupe over målstreken, så er det en uortodoks, men ikke en ulovlig, måte å krysse målstreken på.

Reglene sier at vinneren er den første løperen som får en del av overkroppen over målstreken.

Shericka Jackson fra Jamaica sikret bronsemedaljen noen meter bak tetduoen.

(NTB)