Sturridge ble den store Liverpool-helten etter vakker scoring

- Det handlet om tre poeng i dag, og vi fikk dem, sier Rodgers.

VIKTIG MANN: Liverpools Daniel Sturridge ble matcvinner med en vakker scoring tidlig i kampen. Foto: AP Photo/Nick Potts, PA/NTB Scanpix
VIKTIG MANN: Liverpools Daniel Sturridge ble matcvinner med en vakker scoring tidlig i kampen. Foto: AP Photo/Nick Potts, PA/NTB ScanpixVis mer

Aston Villa - Liverpool 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Daniel Sturridge har vært en viktig brikke for Liverpool etter at Luis Suarez ble utestengt i ti kamper for den velkjente biteepisoden. Angriperen senket Stoke i seriepremieren, og i dag markerte engelskmannen seg igjen.

José Enrique spilte ballen inn i feltet mot Philippe Coutinho som elegant hoppet over ballen. Bak brasilianeren kom Sturridge stormende. Han dro seg vakkert forbi sin oppasser med en enkel finte, før han også tok seg forbi Villa-keeper Brad Guzan. Fra en trang posisjon fant han veien til nettaket, og ledelsen var et faktum.

- Det var godt å score. Det er det jeg liker å gjøre. Det viktigste er å vinne kamper, det betyr ikke så mye hvem som scorer, sier Sturridge via TV 2.

Mignolet stor Aston Villa har imponert i to seriekamper mot London-gigantene Arsenal (seier) og Chelsea (knepent tap). Det var få sjanser til begge lag i den første omgangen. Liverpool hadde ballen mest, uten å skape stort med unntak av scoringen. Etter 86 minutter var det bare to avslutninger som hadde truffet mellom stengene.

- Vi har hatt en virkelig tøff uke. Vi har spilt to intense kamper mot Arsenal og Chelsea også. Det er tre lag som kjemper om å bli topp-frie. Jeg er stolt av laget for det de har gjort. Hvis jeg kunne tatt tre poeng fra disse tre kampene før de ble spilt ville jeg gjort det, sier Aston Villa-manager Paul Lambert ifølge BBC.

Liverpool-keeper Simon Mignolet ble den store helten da han reddet straffespark like før slutt i forrige seriekamp mot Stoke, og i kveld ble han en reddende engel igjen. Christian Benteke ble spilt gjennom i det 88. minutt og fikk avslutte, men Mignolet vartet opp med en vakker enhåndsredning. 

- Simon Mignolet gjorde noen strålende redninger, men det handlet om tre poeng i dag, og vi fikk dem, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

Benteke farlig Aston Villas spissjuvel Benteke har allerede markert seg ved å score tre mål denne sesongen. Unggutten hadde også en god statistikk mot Liverpool før kveldens kamp, og scoret tre ganger mot klubben forrige sesong.

Kolo Touré fikk litt av en jobb med å hamle opp med den sterke spissen, noe Benteke viste da han vendte vakkert opp i feltet med Touré i rygg, før han tvang fram en god redning fra Liverpool-keeper Simon Mignolet.

- Jeg syns vi fortjente seieren. De spilte god fotball og satt oss under press i andre omgang, men vi løste det som et lag. Det er managerens filosofi, sier Sturridge.

Aly Cissokho fikk sin Liverpool-debut da han kom inn for Iago Aspas og spilte de siste 25 minuttene. Han er på lån fra spanske Valencia.

Liverpool har med kveldens seier full pott etter to serierunder. Sist laget hadde det samme var i 2008/09-sesongen.