Sturridge kan rekke Merseyside-derbyet

- Responderer godt på behandling.

KAN RETURNERE: Daniel Sturridge scoret i seriepremieren mot Southampton, men har mistet de tre siste ukene med skade. Nå kan spissen bli klar til kampen mot Everton i morgen. AFP PHOTO/PAUL ELLIS
KAN RETURNERE: Daniel Sturridge scoret i seriepremieren mot Southampton, men har mistet de tre siste ukene med skade. Nå kan spissen bli klar til kampen mot Everton i morgen. AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Liverpool har slitt uten Daniel Sturridge de siste ukene. Håpet er at måltyven er klar til lørdagens Merseyside-derby.

En lårskade har satt den engelske landslagsspissen på sidelinjen de siste tre ukene, og med Sturridge ute har Liverpool to strake tap i ligaen. Derfor legger ikke manager Brendan Rodgers skjul på at han krysser fingrene for å ha 25-åringen tilbake lørdag.

- Vi skal være veldig glade når Daniel er tilbake, og forhåpentligvis blir det allerede denne helgen, sier Rodgers.

- Daniel er en type som responderer godt på behandling, så den biten har gått veldig bra. Samtidig er han ikke i kampform, i og med at han ikke har spilt på tre uker, tilføyer han.

God periode sist Spørsmålet er dermed om Sturridge uansett blir å finne på benken fra start lørdag, og at måltyven eventuelt dukker opp som innbytter underveis i kampen.

To andre Liverpool-profiler, Jordan Henderson og Philippe Coutinho, har også slitt med mindre skader den siste tiden. Alt tyder imidlertid på at duoen kan spille helgens kamp.

Manager Rodgers håper laget hans kan bruke Everton-kampen til å få skikkelig fart på poengsankingen.

- Forrige sesong hadde vi en meget god periode etter at vi slo dem. Jeg tror vi tok 36 poeng deretter, sier han.

Vant sist i 1999 Datoen for forrige Merseyside-derby på Anfield var 28. januar. Det endte 4-0 til Liverpool. I kjølvannet av den triumfen radet de røde opp tolv kamper uten tap. Ingenting ved lagets form tyder på at det samme vil skje igjen.

- Vi vet at vi må spille bedre, og vi vet at vi må høyne nivået på prestasjonene våre. Dette derbyet gir oss en anledning til å gjøre akkurat det, sier Rodgers.

For Everton handler lørdagens kamp om å kvitte seg med et mangeårig Anfield-spøkelse. Den forrige seieren i byrivalens lekegrind kom så langt tilbake som i 1999.

- Den slags statistikk er til for å brytes, sier manager Roberto Martinez.

Trøsten for de blå er at seieren for 15 år siden kom nettopp den 27. september - altså samme dato som helgens Merseyside-derby. Kanskje snur lykken for Everton?

Liverpool er nummer elleve på tabellen foran helgens serierunde. Everton befinner seg tre plasser lenger ned. (©NTB)