Sturridge reddet ett poeng mot ti mann sterke Newcastle

Nesten-blemme for Liverpool.

UENIGE: Newcastle-spillerne mente Suarez var i offside før han ble felt av Yanga-Mbiwa. Det var han ikke. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB Scanpix
UENIGE: Newcastle-spillerne mente Suarez var i offside før han ble felt av Yanga-Mbiwa. Det var han ikke. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL / NTB ScanpixVis mer

• Newcastle - Liverpool 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Før kampen ble det snakket mye om at oppgjørene mellom Liverpool og Newcastle alltid blir severdige. Det så ikke akkurat sånn ut de første 22 minuttene - da kunne man like gjerne se maling tørke.

Så bestemte Yohan Cabaye seg for å klinke til fra 25 meter. Det gjorde han lurt i. Franskmannen fikk drømmetreff, og ballen føyk forbi Liverpool-keeper Simon Mignolet. Skuddet var hardt og velplassert, i tillegg til at det fikk en liten stuss i bakken rett foran mål. Likevel vil nok kritiske røster hevde at sisteskansen kanskje burde ha hindret målet.

Straffe og rødt kort Like før pause havnet Luis Suarez, nær sagt som vanlig, i søkelyset. En flott pasning fra Daniel Sturridge sendte spissen gjennom mot mål, men Mapou Yanga-Mbiwa rev søramerikaneren overende. Straffe til Liverpool og rødt kort til Yanga-Mbiwa.

Fra ellevemeteren var Steven Gerrard som vanlig sikker. 1-1-målet var hans mål nummer 100 i Premier League. 20 av disse har kommet på straffe, og Liverpool-veteranen er nå medlem i den eksklusive klubben av spillere med minst 100 mål - en klubb som nå har 24 medlemmer.

Det stod 1-1 til pause, og de fleste regnet med at Liverpool kom til å få en grei jobb med å sikre seg tre poeng mot ti mann de siste 45.

Den gang ei.

Liverpool dominerte Elleve minutter ut i andreomgang fikk Newcastle frispark på venstresida. Det ble løftet inn i feltet, og på bakre stolpe hadde innbytter Paul Dummet sneket seg. Helt umarkert var han, og han viste avslutningsferdigheter på høyt nivå da han bredsidet ballen inn i det lengste hjørnet.

Et drøyt kvarter seinere utliknet gjestene fra Merseyside. Nok en gang var det Suarez og Sturridge som var involvert. Uruguayaneren slo et perfekt innlegg fra venstre, og Sturridge trengte ikke gjøre annet enn å sette pannebrasken til for å gjøre 2-2. Det rødkledde jaget voldsomt for å ta med seg alle tre poengene, og hadde ballen over 70 prosent av tida i andreomgang.

De fikk derimot ikke det tredje målet, selv om både Suarez og Sturridge hadde gode muligheter. Ett poeng til hvert av lagene er nok vertene klart best fornøyd med.

UTLIKNET: Daniel Sturridge scoret 2-2-målet mot Newcastle. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
UTLIKNET: Daniel Sturridge scoret 2-2-målet mot Newcastle. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer