Svømmerne vraker verdenscup-stevnet i Qatar

Stusser etter absurd konkurranse: - Aldri sett noe liknende

Den norske troppen valgte å bli hjemme: - Ikke attraktivt nok, sier landslagssjefen.

FORBAUSET: Svenskenes store svømmestjerne, Sarah Sjöström. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix
FORBAUSET: Svenskenes store svømmestjerne, Sarah Sjöström. Foto: Jessica Gow / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager er noen av verdens beste svømmere på plass i Qatar, som holder verdenscup-konkurransene denne uka. Men tilsynelatende bare noen av dem.

Overfor Expressen uttrykker svømmestjerna Sarah Sjöström (ett OL-gull, fire VM-gull) at hun ble forbauset da hun så kvinnenes finale i 200 meter butterfly. Det var bare nemlig fire som stilte til start, og bare tre av dem kom til mål.

- Altså ... det er ganske lite folk her. Det var en i finalen som ikke gadd å svømme ferdig, så bare tre av dem gikk i mål. Det var helt utrolig. Jeg har aldri sett noe liknende, sier Sjöström.

Rista på hodet

Sjöström, hvis beste distanser går i fri, skal svømme 100 meter butterfly på lørdag. Der er hun direkte i finalen, da det er så få deltakere at hun uansett er kvalifisert.

- Det er i og for seg ganske deilig i verdenscupen. Da kan jeg bare svømme langsomt i kvalifiseringsheatene og likevel ta meg til finale. Men i finalen er det jo annerledes, der svømmer jeg mot de beste i verden. Men det er fint å spare krefter på veien dit, sier hun.

Norges landslagssjef Petter Løvberg og troppen har valgt å bli hjemme og trene. Grunnen er at stevnet rett og slett ikke er attraktivt nok. Han innrømmer at det var spesielt å se konkurransene fra Qatar torsdag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer