IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen oppfyller ikke kriteriene for en Idrettsgalla-nominasjon. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen oppfyller ikke kriteriene for en Idrettsgalla-nominasjon. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

Idrettsgallaen 2018

Stusser over Idrettsgalla-nominering

Jakob Ingebrigtsen ikke blant utøverne nominert til årets gjennombrudd. 17-åringen oppfyller ikke kravene.

(Dagbladet): Idretten skal hylle seg selv på Idrettsgallaen 6. januar neste år.

Det har vært et hendelsesrikt år, med blant annet VM-gull i friidrett, VM-gull i sykling og sju norske VM-gull under ski-VM.

Det merkes særlig at det har vært et godt langrenns- og friidrettsår, da Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, stafettlagene for både kvinner og menn, Karsten Warholm, Sondre Nordstad Moen og Filip Ingebrigtsen er nominerte i forskjellige kategorier.

Gledelig at det er friidrettstungt

Som en mann med hjerte for friidrett, gleder det Gjert Ingebrigtsen, som for øvrig er nominert til årets trener, at idretten er så sterkt representert.

- De siste par årene har det helt klart vært en forbedring på det området, flere både på trener- og utøversida har vært nominert. Det er et tegn på at ting går rette veien, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Sønnen Filip Ingebrigtsen er nominert på bakgrunn av VM-bronsen på 1 500 meter. Bemerkelsesverdig er det dog at yngstebror Ingebrigtsen, Jakob (17) ikke er nominert i klassen «årets gjennombrudd».

Det får også pappa Gjert til å stusse, selv om han påpeker at kriteriene kan være slik at Jakob ikke kvalifiserer til en nominasjon.

- Han har vært månedens navn i internasjonal friidrett to ganger i år, og kvalifiserer ikke det til årets gjennombrudd, er det litt rart. Så vi synes definitivt at Jakob burde vært der, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen, her med pappa Gjert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen, her med pappa Gjert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Litt rart

Prisen tildeles den utøveren som har gjort det mest imponerende sportslige gjennombruddet siste året, fortrinnsvis på den internasjonale idrettsarenaen.

Norges Friidrettsforbund opplyser overfor Dagbladet at Jakob i utgangspunktet var nominert fra forbundet til årets gjennombrudd, men at prestasjonene ikke var i samsvar med juryens kriterier.

Toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø forklarer:

- Prestasjonene som ligger til grunn for nominasjonene, er prestasjoner som senior. Det er andre kandidater som er vurdert som bedre. For øvrig er Jakob en fantastisk dyktig og spennende utøver, sier Øvrebø til Dagbladet.

Gjert Ingebrigtsen sier:

- Juryen begrunner opp mot hverandre og har en vanskelig jobb. Jakob har mange år igjen i idretten, og det kan være han kommer sterkere tilbake. Det blir en oppadgående kurve.

- Ser det bra ut treningsmessig så langt i vinter?

- Meget.