<strong>IKKE NOMINERT:</strong> Jakob Ingebrigtsen oppfyller ikke kriteriene for en Idrettsgalla-nominasjon. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen oppfyller ikke kriteriene for en Idrettsgalla-nominasjon. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Idrettsgallaen 2018

Stusser over Idrettsgalla-nominering

Jakob Ingebrigtsen ikke blant utøverne nominert til årets gjennombrudd. 17-åringen oppfyller ikke kravene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Idretten skal hylle seg selv på Idrettsgallaen 6. januar neste år.

Det har vært et hendelsesrikt år, med blant annet VM-gull i friidrett, VM-gull i sykling og sju norske VM-gull under ski-VM.

Det merkes særlig at det har vært et godt langrenns- og friidrettsår, da Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, stafettlagene for både kvinner og menn, Karsten Warholm, Sondre Nordstad Moen og Filip Ingebrigtsen er nominerte i forskjellige kategorier.

Gledelig at det er friidrettstungt

Som en mann med hjerte for friidrett, gleder det Gjert Ingebrigtsen, som for øvrig er nominert til årets trener, at idretten er så sterkt representert.

- De siste par årene har det helt klart vært en forbedring på det området, flere både på trener- og utøversida har vært nominert. Det er et tegn på at ting går rette veien, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Sønnen Filip Ingebrigtsen er nominert på bakgrunn av VM-bronsen på 1 500 meter. Bemerkelsesverdig er det dog at yngstebror Ingebrigtsen, Jakob (17) ikke er nominert i klassen «årets gjennombrudd».

Det får også pappa Gjert til å stusse, selv om han påpeker at kriteriene kan være slik at Jakob ikke kvalifiserer til en nominasjon.

- Han har vært månedens navn i internasjonal friidrett to ganger i år, og kvalifiserer ikke det til årets gjennombrudd, er det litt rart. Så vi synes definitivt at Jakob burde vært der, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

<strong>IKKE NOMINERT:</strong> Jakob Ingebrigtsen, her med pappa Gjert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE NOMINERT: Jakob Ingebrigtsen, her med pappa Gjert. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Litt rart

Prisen tildeles den utøveren som har gjort det mest imponerende sportslige gjennombruddet siste året, fortrinnsvis på den internasjonale idrettsarenaen.

Norges Friidrettsforbund opplyser overfor Dagbladet at Jakob i utgangspunktet var nominert fra forbundet til årets gjennombrudd, men at prestasjonene ikke var i samsvar med juryens kriterier.

Toppidrettssjef og juryleder Tore Øvrebø forklarer:

- Prestasjonene som ligger til grunn for nominasjonene, er prestasjoner som senior. Det er andre kandidater som er vurdert som bedre. For øvrig er Jakob en fantastisk dyktig og spennende utøver, sier Øvrebø til Dagbladet.

Gjert Ingebrigtsen sier:

- Juryen begrunner opp mot hverandre og har en vanskelig jobb. Jakob har mange år igjen i idretten, og det kan være han kommer sterkere tilbake. Det blir en oppadgående kurve.

- Ser det bra ut treningsmessig så langt i vinter?

- Meget.

De nominerte på Idrettsgallaen

Årets kvinnelige utøver: Marianne Andersen (orientering), Marit Bjørgen (langrenn), Grace Bullen (bryting), Maiken Caspersen Falla (langrenn), Ada Hegerberg (fotball), Johanne Killi (freeski), Silje Norendal (snowboard), Kristin Julianne Vollstad (kickboksing).

Årets mannlige utøver: Filip Ingebrigtsen (friidrett), Kjetil Jansrud (alpint), Alexander Kristoff (sykkel), Håvard Holmefjord Lorentzen (skøyter), Olav Lundanes (orientering), Sondre Nordstad Moen (friidrett), Martin Johnsrud Sundby (langrenn), Karsten Warholm (friidrett).

Årets lag: Håndballandslaget (menn), håndballandslaget (kvinner), stafettlaget i langrenn, (kvinner), stafettlaget i langrenn (menn) stafettlaget i orientering (menn).

Årets gjennombrudd: Espen Andersen (kombinert), Susanne Andersen (sykkel), Felix Baldauf (bryting), Sander Berge (fotball), Johannes Høsflot Klæbo (langrenn), Håvard Holmefjord Lorentzen (skøyter).

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver: Aida Dahlen (bordtennis), Trude Raad (friidrett), Sarah Louise Rung (svømming), Birgit Skarstein (roing/langrenn).

Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Andreas Bjørnstad (svømming), Eirik Bye (langrenn), Nils-Erik Ulset (skiskyting/langrenn) Adam Ismael Wenham (svømming).

Årets trener: Leif Olav Alnes (friidrett), Christian Berge (håndball), Åge Hareide (fotball), Thorir Hergeirsson (håndball), Roar Hjelmeset (langrenn) Gjert Ingebrigtsen (friidrett).

Årets navn (folket stemmer): Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, håndballgutta, Filip Ingebrigtsen, Johannes Høsflot Klæbo, Alexander Kristoff, Håvard Holmefjord Lorentzen, Olav Lundanes, Nora Mørk, Martin Johnsrud Sundby, Karsten Warholm, Matz Zuccarello.

Årets forbilde: Ingen nominerte, juryen velger og begrunner.

Årets hederspris: Ingen nominerte, juryen velger og begrunner.

Utøvernes pris: Utøverne stemmer på sine egne kandidater.

Årets ildsjel: Egen jury.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer