Stusser over knusende dom mot blind sjakkspiller: - Et justismord

Har sett på partiene til Horten-mann som er dømt for juks.

BLIND: Hortensmannen Stein Bjørnsen er anklaget og dømt for jukst av Norges sjakkforbund. Nå får han støtte av profiler i sjakkmiljøet.  Foto: Privat
BLIND: Hortensmannen Stein Bjørnsen er anklaget og dømt for jukst av Norges sjakkforbund. Nå får han støtte av profiler i sjakkmiljøet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den blinde sjakkspilleren Stein Tholo Bjørnsen (50) fra Horten fikk nylig en knusende dom av Norges Sjakkforbund og ble utestengt i to år og fratatt alle verv. Bjørnsen er dømt for juks, men han forteller til Dagbladet i ettermiddag at en anke blir levert innen få dager.

Nå får Bjørnsen støtte av velkjente profiler i sjakkmiljøet.

Øystein Brekke, tidligere sjakkspiller, dommer og medlem i Norges Sjakkforbund og forfatter Aage Sivertsen, kommer med en nådeløs karakteristikk av prosessen.

- Dette er en heksejakt, sier Sivertsen til Dagbladet.

Han har tidligere utgitt en bok om Magnus Carlsen.

I ettermiddag ble det publisert en rapport på Sivertsens egen blogg der Øystein Brekke har sett nøye på saken der blinde Stein Bjørnsen er anklaget for sjakk-juksing.

«Jeg har ingen direkte rolle i forhold til saken, og ikke alle sakens dokumenter og heller ingen ambisjon om å opphøye meg til mer enn sivilist og medmenneske, med en generell faglig bakgrunn og mer eller mindre kjennskap til alle de involverte sjakkspillere, pressefolk og tillitsvalgte. Men det ligger i at jeg skriver denne betenkningen om saken at jeg fortsatt har en ubehagelig følelse av at dette kan være et justismord fra sentralstyrets side, selv om medlemmene hver for seg sikkert har gjort en samvittighetsfull beslutning», skriver Øystein Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer