Stuttjukken ned åtte kilo

I Dubai i januar fikk Erik Holtan (33) beskjed om å slanke seg av Erik Thorstvedt. Da han kom hjem, gikk han på en reklamefilm for Norsk Tipping der han spiser seg ut av form på bløtkake.

ROSPORT (Dagbladet): Reklamefilmen for Oddsen skal ha TV-premiere i forbindelse med tippeligastarten. Der vil du se Erik Holtan stappe i seg det ene bløtkakestykket etter det andre. Og utgangspunktet for overdosen med krem er at han blir lurt av en kar som utgir seg for å være Odd-supporter.

Når neste kamp skal spilles, er han så stinn at han knapt klarer å røre seg mellom stengene.

- Jeg blir lurt, gliser Erik Holtan. - Det kommer en kar jeg tror er Odd-fan, og som forer meg med det ene kakestykket etter det andre. Men greia hans er at han har spilt på at Odd skal tape.

- Så slipper jeg inn et par mål fordi jeg er for tung, sier Holtan før landskampen mot Luxembourg på onsdag.

Måtte kle seg tjukk

Øyvind Alsaker og Drillo kommenterer kampen der Erik Holtan er stappmett. De konkluderer med at «Erik Holtan virker tung i dag». Og det er ikke langt unna sannheten - Erik Holtan spiste kake til han nesten kastet opp under opptakene. Reklameregissør Morten Tyldum krevde opp mot 20 tagninger av bløtkakespisingen. Men etterpå var det rett tilbake på dietten han fikk fra Erik Thorstvedt.

- Jeg var ikke tjukk nok under opptakene, så jeg måtte kle meg ut. Jeg hadde et tjukt håndkle under drakta for å få den pondusen som skulle til.

Men et par måneder tidligere kunne han gjort jobben uten forkledning. Og det var derfor landslagets keepertrener Erik Thorstvedt reagerte.

- Jeg var litt uheldig med jula, forklarer Holtan. - Det ble for mye god mat hjemme hos svigers. Og da vi reiste med landslaget til Emiratene i januar, sa Erik (Thorstvedt) klart ifra.

- Skulle jeg være med her, måtte jeg ned i vekt. Du kan godt si at jeg fikk kniven på strupen.

En helt ny keeper

Åtte kilo er forsvunnet siden den gang. Og det synes. Ikke bare på kroppen, men på bevegelsene hans på trening. Og ikke minst på orken.

- Hadde den treninga vi hadde her i dag vært for et år siden, måtte jeg blitt båret av banen, sier Erik Holtan.

- Klart jeg merker forskjell på nå og da. Det er lettere å trene, og jeg får litt mindre vondt i beina. Det er på de fleste måter en helt ny opplevelse.

Så hvorfor har han ikke gjort det før?

- Si det - jeg vet ikke, sier han. - Men slik jeg ser det, er det bedre å gjøre det nå enn aldri.

Erik Thorstvedt ser også forandringen og det positive resultatet.

- Det har virket, sier han til Dagbladet. - Erik er blitt kjappere og orker mer.

Og det samme var oppfatningen til Nils Johan Semb.

- Begge keeperne, både Frode (Olsen) og Erik, var gode på denne treninga. Og du så jo sjøl hvordan de fikk kjørt seg.

Må ha det moro

Erik Holtan har ikke sett den nye reklamefilmen. Men han gleder seg til å få videoen. Og at han i en langt trimmere utgave fortsatt lever opp til navnet Stuttjukken, er som det skal være.

- Noe moro må en jo ha, sier han. - Og jeg er jo blitt vant til å høre mye om kroppen min.

Det er reklamebyrået Dinamo, ledet av Stabæk-formann Erik Loe, som har produsert videoen med Holtan i hovedrollen.

- Jeg synes det er utrolig sporty gjort av Erik å stille opp i en slik film. Han har selvironi, og det står det respekt av. Han gjorde en imponerende figur, sier Erik Loe.

Hva onsdagen angår satser Erik Holtan på å bli valgt som første-keeper. Grunn: Han har aldri vært i bedre orden.

- Jeg føler jeg har en veldig god sjanse, sier han til Dagbladet.

Og enda bedre:

- Blir jeg tatt ut, vet jeg at jeg er i stand til å gjøre en god jobb for Norge.

BLØTKAKE FOR ODDSEN: I reklamefilmen for Oddsen spiser Erik Holtan bløtkake etter bløtkake.
FORSPIST I JULA: - Jeg var litt uheldig med jula, forklarer Erik Holtan. - Det ble for mye god mat hjemme hos svigers. Og da vi reiste med landslaget til Emiratene i januar, sa Erik Thorstvedt (t.h.) klart ifra.