Stygg hodeskade truet med å dempe Newcastles seiersglede

Papiss Cissé med to fantastiske mål mot Chelsea.

GROGGY: Cheik Tioté måtte bæres av banen etter duellen med John Obi Mikel, men TV 2s kommentator kunne melde at det heldigvis går bra med ivorianeren.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
GROGGY: Cheik Tioté måtte bæres av banen etter duellen med John Obi Mikel, men TV 2s kommentator kunne melde at det heldigvis går bra med ivorianeren.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Chelsea - Newcastle 0-2.

Newcastle er fortsatt Tottenhams hovedutfordrer i kampen om den fjerde Champions League-muligheten i Premier League, etter at de slo Chelsea på bortebane i dag.

Chelsea, som fortsatt kan snyte det laget som til slutt havner på fjerdeplass med finaleseier i München, valgte å en del spillere fra start. Det fikk de svi for.

Fantastiske Cissé-scoringer - igjen
Papiss Cisse sørget for seieren med en ny strålende kamp.

To nydelige mål, et på volley i første omgang, det andre et helt fantastisk skudd med utsiden av foten fra langt hold ute på siden etter pause, ble nummer 12 og 13 for senegaleseren i årets liga.

To kandidater til årets mål i samme kamp.

- Jeg trodde vi kom til å vinne 1-0 med vårt 15. rene bur denne sesongen, men 2-0-målet var helt spesielt. Det oppsummerer ham som fotballspiller. Han føler at han kan score hver gang han er i nærheten av målet, sier manager Alan Pardew, ifølge NTB.

Stygg skade
Cissé så ut til å måtte dele oppmerksomheten med en mindre hyggelig Newcastle-hendelse, for Cheik Tioté ble båret av banen med oksygenmaske etter et voldsomt sammenstøt med John Obi Mikel etter pause.

ENORM: Papiss Cisse fortsetter å imponere. I dag leverte han to kandidater til årets mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
ENORM: Papiss Cisse fortsetter å imponere. I dag leverte han to kandidater til årets mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Tioté fikk albuen til Chelsea-spilleren i hodet, men det var vanskelig å slå fast hvilken kroppsdel som til slutt satte Newcastles hardtarbeidende midtbanemann ut av spill.

Ifølge TV 2 skal heldigvis Tioté ha vært på beina igjen mot slutten av kampen.

Seieren betyr at Newcastle ligger likt på poeng med Tottenham med to runder igjen, med langt dårligere målforskjell enn London-laget som slo Bolton i kveld. Arsenal er heller ikke ute av diskusjonen, bare ett poeng foran de to nevnte på sin tredjeplass.

I neste kamp møter Magpies gulljagende Manchester City, som neppe er spesielt fornøyde med at Newcastle fortsatt har så mye å spille for.