TUNG VEI: Tonje Larsen og Larvik har en voksen oppgave foran seg i returkampen, med seks mål å hente inn. Foto: Svein André Svendsen/Larvik HK / SCANPIX
TUNG VEI: Tonje Larsen og Larvik har en voksen oppgave foran seg i returkampen, med seks mål å hente inn. Foto: Svein André Svendsen/Larvik HK / SCANPIXVis mer

Stygg Larvik-smell i første semifinale

Får det tøft i CL-returen.

||| (Dagbladet): Viborg - Larvik 27-21, første Champions League-semifinale.

Larvik har i flere år hatt som målsetting å bli verdens beste håndballklubb, og det er i Champions League de kan bestige denne tronen.

Viborg gikk til topps i fjor, Larvik er i klubbens første semifinale på seks år. Og forutsetningene for å endelig lykkes har aldri vært bedre.

Men lørdag kveld var Viborg klart best - og det blir vanskelig for Larvik å hente inn seksmålsseieren om ei uke.

- Vi burde hatt litt færre mål å ta igjen, men vi har en mulighet til å slå de sammenlagt, for vi har vært gode hjemme i år. Vi får bare løpe mer i hjemmekampen. Vi er bedre enn dem i kontra, sier Kari Mette Johansen til klubbens hjemmeside.

Tung startDet startet litt tungt for Larvik, men de kom seg raskt til hektene etter mange tekniske feil i starten.

Linn Jørum Sulland var svært treffsikkert på sjumeterkastene og Kari Mette Johansen trygg fra venstrekanten. Heidi Løke bommet mer enn vanlig på linja, men var som alltid en konstant trussel - og i løpet av de første 30 minuttene skaffet hun to straffer, sørget for to Viborg-utvisninger og lagde selv to mål.

Keeperduellen mellom Lene Rantala i Larvik-målet og Viborgs Katrine Lunde Haraldsen var jevn i førsteomgangen, og det var dødt løp (13-13) da lagene gikk til pause.

Akkurat så jevnt som de fleste forventet på forhånd.

Rykket fraHjemmelaget skaffet seg ei luke i starten av andreomgangen. Lunde Haraldsen sto godt mellom Viborg-stengene og Rantala fikk ikke tak på Viborg-skytterne i motsatt ende.

- De fikk bra med skyts i 2. omgang, og da vi gikk fram i forsvar fikk de mer plass til å spille inn til linja. De er veldig gode en mot en, sier Kari Mette Johansen.

Heidi Løke kom til få scoringsmuligheter på linja og Larvik fikk heller ikke i gang skytterne bakfra.

Larvik skjerpet seg i begge ender mot slutten av kampen, men sleit med å spise opp noe særlig av den danske ledelsen. Og i sluttsekundene rotet vestfoldingene bort ballen, så det som kunne endt med et firemålstap i stedet endte med 27-21.

Det blir tøft å hente inn dette i returkampen neste helg, ikke minst siden Larvik bare scoret 21 mål - noe som i de aller fleste tilfeller betyr at de norske seriemesterne må vinne med sju.