Stygg nyttårssmell for Hammers

Ble latterliggjort av Reading.

(Dagbladet.no:) Reading - West Ham 6-0. I løpet av 23 minutter i den første omgangen forsvant West Hams poengdrøm som en dårlig nyttårsrakett i tåka. Det så rett og slett ut som det nye året ble feiret litt for lenge av østlondonerne i natt.

Bare noen timer etter at nyttårsrakettene hadde landet ble West Ham knust med seks mål av Reading.

- Dette er ikke noe som har skjedd nå. Det er noen ting som må gå opp for spillerne nå, sier Hammers-sjef Alan Curbishley ifølge BBC.

Robert Green måtte plukket ut hele fire baller fra nettet før pause, og kampen var i realiteten avgjort allerede etter 36 minutter, da Kevin Doyle scoret sikkert alene på bakre stolpe.

Før dette hadde hjemmelaget scoret tre ganger mot et tafatt West Ham-forsvar og en sjanseløs Green.

Forsynte seg

Brynjar Gunnarsson åpnet scoringsfesten da han headet Reading i ledelsen etter 13 minutters spill.

Tre minutter seinere var det Stephen Hunts tur til å heade ballen i nettmaskene. Han fikk stå helt alene, og Green så bare komisk ut da han forsøkte å nå bort til ballen.

MARERITTET: Alan Curbishley opplevde en av sine svarteste dager som manager mandag kveld. Foto: REUTERS
MARERITTET: Alan Curbishley opplevde en av sine svarteste dager som manager mandag kveld. Foto: REUTERS Vis mer

Etter halvtimen stusset Anton Ferdinand ballen i eget mål, rett foran sin egen keeper.

West Ham klarte rett og slett å latterliggjøre seg selv, og Reading slapp altfor lett til i den første omgangen. Bortelaget sa vær-så-god, og de blåhvite forsynte seg.

Jublet for corner

Men tro ikke at Reading var fornøyd med en firemålsledelse. Åtte minutter etter pause økte Leroy Lita ledelsen til 5-0, da han scoret under Green fra kloss hold.

Ydmykelsen var så total at West Ham-fansen på et tidspunkt i 2. omgang jublet hemningsløst da laget deres fikk en corner. Men de er neppe særlig fornøyd med gutta når de sitter på bussen hjem til London i kveld.

13 minutter før slutt headet Kevin Doyle inn sitt andre for dagen, og fastsatte sluttresultatet til 6-0 - årets største seier i Premier League.

West Ham imponerte da de slo serieleder Manchester United 1-0 på hjemmebane midtveis i desember, men etter dette falt de tilbake til gamle synder. Londonerne har bare tatt ett poeng på fire kamper, og de tre siste har endt med tap.

Stygg nyttårssmell for Hammers
DEN STORE YDMYKELSEN: Paul Konchesky og West Ham hadde ingen sjanse mot Glen Littles Reading.