Stygg skade og nytt pinlig Everton-tap på marerittkveld i Europa League

Everton gikk på en ny smell da Lyon vant 3-0 i europaligaen torsdag. Dermed er Premier League-laget uten sjanse til å gå videre.

STYGG SKADE: Everton-spiller Cuco Martina ble båret ut med nakkekrage etter å ha falt forkjært etter en luftduell i bortetapet mot Lyon torsdag. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix
STYGG SKADE: Everton-spiller Cuco Martina ble båret ut med nakkekrage etter å ha falt forkjært etter en luftduell i bortetapet mot Lyon torsdag. Foto: Laurent Cipriani, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Engelske lag som ikke heter Everton har feid over sine motstandere både i mesterligaen og europaligaen denne sesongen, men de blå fra Liverpool har skilt seg ut på negativt vis.

Ett poeng på fire kamper er den magre fasiten, med 3-10 i målforskjell. I mesterligaen står de fem engelske lagene med 15 seirer, 4 uavgjorte og ett fattig tap, mens Arsenal er uten poengtap i europaligaen før sin kveldskamp torsdag.

Tung kveld

Everton holdt lenge nullen i Frankrike torsdag, og laget virket i ferd med å koble grepet da Lyon kontret inn ledermålet ved Bertrand Traoré i det 68. minutt. Innbytter Houssem Aouar doblet ledelsen åtte minutter senere.

Everton måtte avslutte med ti mann etter at Morgan Schneiderlin ti minutter før slutt ble utvist med sitt annet gule kort, og Memphis Depay fastsatte resultatet i sluttminuttene.

Kvelden ble ekstra tung for Everton ved at venstreback Cuco Martina måtte bæres ut med en skummel skade etter å ha falt forkjært på ryggen og nakken etter en luftduell med Maxwel Cornet i slutten av første omgang. Han lå tilsynelatende urørlig til han påsatt nakkekrage ble båret ut.

Seieren glapp

Atalanta var nær å løse billett til 16-delsfinalen, men Apollon Limassol utlignet til 1-1 ved Emilio Zelaya i fjerde overtidsminutt. Dermed er saken likevel ikke helt klar.

En straffescoring av Josip Ilcic ga den italienske klubben ledelsen på Kypros. Med 1-1 er Atalanta og Lyon begge fem poeng foran Apollon, som med to seirer og gunstige resultater i andre kamper fortsatt kan ta seg videre.

For Everton eksisterer ikke den muligheten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer