UTVIST: Sogndals Chidiebere Nwakali får rødt kort.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
UTVIST: Sogndals Chidiebere Nwakali får rødt kort. Foto: Christian Blom / NTB scanpixVis mer

Sogndal - Aalesund, 2017

Stygg takling da Sogndal skremte vekk Aalesund-spøkelset

Målscorer Chidiebere Nwakali fra helt til skurk.

Sogndal–Aalesund 1–0 (1–0)

(Dagbladet): Før kampen hadde Sogndal kun vunnet én gang mot Aalesund på tolv forsøk i Eliteserie-sammenheng. Og det aldri hjemme på Fosshaugane Campus.

Lørdag tok saftkokerne imot et Europa League-jagende Aalesund som lå på fjerdeplass på tabellen før kampen.

Da Sogndal endelig skulle få sin første hjemmeseier mot Aalesund, var det derimot en takling fra målscorer Chidiebere Nwakali som skulle stjele oppmerksomheten.

– Chidi fikk scoring og rødt kort. Det var temperatur og vi vant 1–0. På en lørdagskveld i Sogndal kan man ikke få det bedre. Gjengen blødde for drakta, fullt fortjent seier i mine øyne, sa Sogndal-trener Eirik Bakke til Eurosport etter kampen.

Keepertabbe av Lie

Allerede etter ett minutt spilt satt den første ballen i nota. Sogndal fikk et frispark i god posisjon rundt 20 meter fra mål.

Chidiebere Nwakali dunket ballen mot det nærmeste hjørnet. Keeper Andreas Lie fikk en labb på ballen, men ikke nok til å avverge scoring. 1–0 til hjemmelaget.

– Den kommer i keeperhjørnet. Der skal jeg stå. Men det er mange folk foran meg, sa Andreas Lie til Eurosport i pausen.

Svakt av Aalesund-keeperen, som tok et steg til feil side før frisparket, men en pangstart for saftkokerne.

– Det er fantastisk å score mitt første mål for Sogndal. Det føles godt, sa målscoreren selv.

JUBEL: Sogndal-benken feirer den høydramatiske seieren.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
JUBEL: Sogndal-benken feirer den høydramatiske seieren. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer

Nwakali nære sitt andre

Fem minutter seinere var Nwakali nære på igjen. Nigerianeren rappet til fra samme posisjon som han scoret på, denne gangen i åpent spill, men kula snek seg til side for mål.

Etter 18 minutter var Kaj Ramsteijn nære utlikning, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland vartet opp med en fin redning på nederlenderens heading.

Dyngeland var derimot ikke ferdig med det. Lars Veldwijk la ballen 45 grader ut og Daniel Gretarsson dro til med høyreslegga mot Dyngelands venstre hjørne, men igjen desket Sogndals keepertalent opp med en solid redning.

Så skulle det skje ting på den andre banehalvdelen. Gilbert Koomson ble spilt igjennom av Eirik Schulze, men chippen til den ghanesiske playmakeren spratt til side for mål. Sjanserik første omgang på Fosshaugane Campus.

Direkte rødt til Nwakali

Sogndal begynte andre omgang likt den første. Schulze fikk ballen fra skrå vinkel etter et balltap av de oransje, men Andreas Lie reddet skuddforsøket til midtbanespilleren.

Etter timen spilt glapp det i Aalesund-forsvaret. Schulze fikk stå helt alene i boksen på et innlegg fra Martin Ramsland, men headingen var for svak.

Kvarteret seinere fikk Mostafa Abdellaoue en svær sjanse. Aalesunds toppscorer mottok ballen alene ved straffemerket, men en oppofrende Ulrik Fredriksen fikk kastet seg foran skuddet.

Like etter ble det dramatisk. Målscorer Nwakali hoppet inn med knottene mot en Aalesund-spiller. Direkte rødt kort var dommen fra dommer Trond Ivar Døvle. Det etter at Eirik Bakke hadde vært irritert på flere sene taklinger fra de oransje.

– Ikke rødt i mine øyne, sånn må det være. Litt trøkk, det er ikke stygt. Han bomma på ballen, var trener Eirik Bakkes konklusjon etter kampen.

Aalesund presset på med én mer mann, men de store sjansene uteble. I det 97. minutt kunne saftkokerne puste lettet. 1–0 til Sogndal.