Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Stygge Italia fortjener hjemreisen»

Dommen er rask og nådeløs i italiensk presse.

YDMYKET: Italia levnes liten ære i hjemlig presse etter sjokksortien. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
YDMYKET: Italia levnes liten ære i hjemlig presse etter sjokksortien. Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Italienske medier var raskt ute med å dømme sitt landslag etter det sjokkerende 2-3-nederlaget mot Slovakia som sendte dem ut av VM.

«Utslått i første runde som de andre finalistene fra Berlin, latterlige og opprørske Frankrike. Vi reiser hjem blant det grå og depressive som preger den kjedelige spillergruppen som ikke har noen framtid», skriver Corriere della Sera på sine nettsider.

«Stygge Italia: Vi mottar tre (mål) og reiser hjem» er tittelen i Corriere.

La Repubblica skriver på sine nettsider at laget som spilte torsdagens kamp var «det verste italienske landslaget på 50 år, eller muligens det verste noensinne. Fortjent utslått av VM: slutten på en generasjon og en drøm».

Ydmyket Tapet medførte også at Italia måtte tåle ydmykelsen ved å ende på sisteplass i gruppa som ble vunnet av Paraguay, og der til og med lille New Zealand plasserte seg over de regjerende mesterne.

«Ydmyket av Slovakia, vi reiser hjem», er overskriften på nettsidene til Italias mest kjente sportsavis La Gazzetta dello Sport.

«Italia tapte mot en beskjeden motstander som spilte dem ut i hvert fall til de gjensto 15 minutter. Gli Azurri var ugjenkjennelige sammenlignet med den brukbare kampen mot Paraguay og det beskjedne New Zealand-oppgjøret.»

«Nesten ingenting fungerte i Johannesburg. Selv ikke mot slutten ble det spilt med hjertet utenpå drakta», skriver La Gazzetta dello Sport.

Slovaker i ekstase Slovakiske medier har derimot grunn til å feire. Slovakia deltar i sitt første VM som selvstendig nasjon og førstereisguttene overøses med skryt fra hjemmefronten.

«Vår fotball sjokkerte Italia, og vi er i åttedelsfinalen» triumferer nettsidene til avisen Sme.

«Fantastisk. Slovakiske fotballspillere nedkjempet verdensmesterne!», skriver Pravda.

«Slovakia videre etter hjerteinfarktoppgjør», skriver landets mest leste nettavis Topky.sk. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!