Stygge kommentarer motiverte Ennis-Hill til å gjøre det ingen trodde hun skulle klare

Kun 13 måneder etter at hun fødte, vant hun VM-gull.

VM-GULL: Kun 13 måneder etter at hun fødte, gjorde sjukjemper Jessica Ennis-Hill (i midten) det ingen trodde hun skulle klare - vinne VM-gull. Tvilere og stygge kommentarer ga motivasjon. Foto: Giuliano Bevilacqua/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix
VM-GULL: Kun 13 måneder etter at hun fødte, gjorde sjukjemper Jessica Ennis-Hill (i midten) det ingen trodde hun skulle klare - vinne VM-gull. Tvilere og stygge kommentarer ga motivasjon. Foto: Giuliano Bevilacqua/ABACAPRESS.COM/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kun 13 måneder etter at hun fødte, gjorde sjukjemper Jessica Ennis-Hill det ingen trodde hun skulle klare - vinne VM-gull. Tvilere og stygge kommentarer ga motivasjon.

Den britiske 29-åringen forteller overfor Independent at hun i starten av karrieren fikk beskjed, både fra trenere og konkurrenter, at hun med sine 165 centimeter var for liten til å bli en god sjukjemper.

Med OL- (2012) VM- (2009) og EM-gull (2010) er det liten tvil om at hun motbeviste skeptikerne

- Jeg har alltid vært en av de minste. Jeg fikk høre fra trenere og konkurrenter at jeg var for liten, men det gjorde bare at jeg ønsket å motbevise dem. Det motiverte meg, sier Ennis-Hill ifølge avisen.

For knapt to år siden ble hun gravid, og da hun bestemte seg for å gjøre comeback dukket de samme tvilerne opp igjen, 12 år etter forrige gang noen tvilte på henne.

Nok en gang ble Ennis-Hill motivert av kommentarene, og søndag slo hun tilbake med gull.

- I verden vi lever i, med sosiale medier over alt, prøver man å ikke lese rubbel og bit. Men man ser kommentarene. Det er kanskje bare en noksagt med en datamaskin, men man ønsker likevel å bevise at man kan klare det, sier den ferske gullvinneren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.