Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygge scener i hatoppgjør: Ti(!) spillere utvist

Det gikk hett for seg i en brasiliansk cupkamp mellom Vitoria og Bahia.

KAOSKAMP: Det var under en kamp mellom Vitoria og Bahia at ti spillere ble utvist. Her er lagene fra et tidligere møte. Foto: AFP PHOTO / Felipe Oliveira / NTB Scanpix
KAOSKAMP: Det var under en kamp mellom Vitoria og Bahia at ti spillere ble utvist. Her er lagene fra et tidligere møte. Foto: AFP PHOTO / Felipe Oliveira / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det var litt av noen scener som utspilte seg i den brasilianske cupen i går. I kampen mellom rivalene Vitoria og Bahia delte dommeren ut hele ti røde kort(!).

Hjemmelaget tok ledelsen ved Denilson etter 34 minutter, men det var etter 50 minutter det begynte å ta helt av. Vinicius utliknet på et straffespark, for så å feire med en dans rett foran motstanderfansen. Det skapte furore blant hjemmelagets spillere.

«Det startet da spilleren Vinicius fra Bahia provoserte fansen til Vitoria», skriver Vitoria på Twitter.

«Uheldigvis! Ba-Vi går inn i historiebøkene i Barradão. Og vi ville bare spille fotball..» skriver Bahia på Twitter.

Slåsskamper

Keeperen til Vitoria var den første som ga beskjed om hva han mente om feiringen, og snart kom flere av hjemmelagets spillere til. Det ble blant annet delt ut flere slag i tumultene som oppstod. Her er video av det som startet bråket:

Da røyken hadde lagt seg fikk først fem spillere se det røde kortet, som følge av masseslagsmålet. Ytterligere to spillere ble utvist noen minutter etterpå.

Da det gjenstod 13 minutter av kampen, ble en fjerde Vitoria-spiller sendt i dusjen, noe som gjorde at Vitorias Bruno Bispo sparket bort ballen og fikk sitt andre gule kort for kvelden. Dermed var det bare 13 spillere igjen på banen - seks spillere på Vitoria.

Hvert lag må ha minimum sju spillere i aksjon for at en kamp skal gå som planlagt. Kampdommeren så derfor ingen annen utvei enn å stoppe kampen med elleve minutter igjen på klokka. Da hadde også åtte spillere fått gult kort og en på benken det røde.

- Jeg syns ikke vi gikk foran med et godt eksempel, alle var heite i toppen og gikk fullstendig over streken, slik at vi kom i denne skammelige situasjonen, sier Vitoria-keeper Fernando Miguel ifølge ESPN.

- Vi ønsker å si unnskyld til fansen, for kampen var fintspillende og bra, og vi ødela det, sier Miguel videre.

Skjedd før

Bråket forplantet seg også til tribunen:

Rivaloppgjøret mellom klubbene kalles for Ba-Vi og det er ofte høyt temperatur å spore på banen, men denne kampen tok hatoppgjøret et hakk lenger. Vi skal ikke lenger tilbake en mai før vi opplevde liknende scener i samme oppgjør.

Brasiliansk fotball har ved flere tilfeller hatt problemer med voldelige sammenstøt både på banen og på tribunen.

Det var noen stygge scener da Bahia slo Vitoria i semifinalen i en hjemlig cup i mai. Da brøt det ut slåsskamper i spillertunellen, skriver engelske Daily Mail.

Det er ventet at Bahia vil bli tilkjent seieren etter hjemmelagets opptreden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!