KAOS PÅ TRIBUNENE: Den greske cupfinalen ble skjemmet av voldshendelser på tribunene og rundt stadion, og kampen måtte avbrytes en kort stund etter at knallperler ble kastet inn på banen. Foto: REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB Scanpix
KAOS PÅ TRIBUNENE: Den greske cupfinalen ble skjemmet av voldshendelser på tribunene og rundt stadion, og kampen måtte avbrytes en kort stund etter at knallperler ble kastet inn på banen. Foto: REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB ScanpixVis mer

Stygge scener utspilte seg under gresk cupfinale

Hattrick av svenske overskygget av bråk på tribunene.

Den svenske spissen Marcus Berg gjorde hattrick da Panathinaikos slo PAOK 4-1 i den greske cupfinalen i fotball lørdag.

Kampen ble skjemmet av voldshendelser på tribunene og rundt stadion, og kampen måtte avbrytes en kort stund etter at knallperler ble kastet inn på banen.

Før kampen rev Panathinaikos-tilhengere løs plastseter på tribunen og kastet dem mot opprørspoliti på indre bane. Det var utstrakt bruk av pyroteknikk.

Politiet inne på arenaen brukte tåregass, og begge klubbers presidenter, Giannis Alafouzos i Panathinaikos og Ivan Savvidis i PAOK, ba gjennom høyttaleranlegget om ro.

FORSVARSMUR: Politiet møtte opp i stort antall for å hindre opprøret i å spre seg. Foto:  REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB Scanpix
FORSVARSMUR: Politiet møtte opp i stort antall for å hindre opprøret i å spre seg. Foto: REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB Scanpix Vis mer

Utenfor stadion ble en politibil ødelagt av en brannbombe kastet fra en motorsykkel, mens en buss med PAOK-tilhengere ble utsatt for steinkasting fra Panathinaikos-tilhengere.

Beslaglagt En betydelig del av Olympiastadion i Aten sto tom for å skille lagenes tilhengere fra hverandre. Et stort banner på PAOK-tilhengernes seksjon, med påskriften «den største narkotikatransport i gresk historie» ble fjernet av politiet.

22.000 PAOK-tilhengere satt sju timer på buss fra Thessaloniki på vei til finalen.

Før kampen ble det gjort en rekke pågripelser for besittelse av fyrverkeri, kjepper og narkotika. Det ble også beslaglagt jernstenger, flasker fylt med bensin, kniver og balltrær.

4000 politifolk var utkommandert for å holde orden under finalen.

Berg-trippel Berg ga Panathinaikos ledelsen med hodet etter et kvarter. Han doblet ledelsen tidlig i annen omgang, og Nikos Karelis økte til 3-0.

HØRER IKKE HJEMME: Fans og politi barker sammen på tribunen. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS/NTB Scanpix
HØRER IKKE HJEMME: Fans og politi barker sammen på tribunen. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS/NTB Scanpix Vis mer

I det 66. minutt ble kampen stoppet etter at en knallperle eksploderte ved føttene til PAOK-spiller Miroslav Stoch, og dommeren meldte at en gjentakelse ville bety at kampen ikke ble ferdigspilt.

PAOK reduserte ved Zvonimir Vukic i det 70. minutt, men Berg satte punktum to minutter før full tid etter å ha driblet to PAOK-spillere.

(NTB)

TIL TOPPS: Panathinaikos-spillerne kunne juble for cupgull. Foto:  REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Panathinaikos-spillerne kunne juble for cupgull. Foto: REUTERS/Yorgos Karahalis/NTB Scanpix Vis mer