Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygt fall for Thor Hushovd i brusteinsritt

Slapp unna brudd.

PÅ TRYNET: Thor Hushovd falt under et brusteinsritt i Belgia. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DIRK WAEM / NTB Scanpix
PÅ TRYNET: Thor Hushovd falt under et brusteinsritt i Belgia. Foto: AFP PHOTO / BELGA / DIRK WAEM / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd falt i dag stygt under semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad, et brusteinnsritt som går av stabelen i Øst-Flanderen i Belgia.

Det ble lenge fryktet at nordmannen hadde pådratt seg et kragebeinsbrudd, men litt over 18:00 norsk tid kom beskjeden fra BMC-lege Maximilian Sciandri:

- Ingen brudd på Hushovd.

Slått av sykkelen Hushovd ble kjørt til sjukehus for nærmere undersøkelser etter velten.

- Jeg skal ta røntgen nå, men jeg tror ikke noe er brukket, så det er et godt tegn. Det er venstresida som er forslått, men det er for tidlig å si noe om de neste ukene. Formen er bra, så jeg tror det skal gå fint, sa Hushovd til BMCs offisielle hjemmeside før bildene var tatt.

- Hva skjedde?

- Det ble bremset i fronten, så jeg måtte bremse, og da blei jeg påkjørt bakfra og slått av sykkelen.

Litt over klokka 16.00 norsk tid la syklisten ut et bilde av seg selv på Instagram. Store deler av venstresida var plastret og bandasjert.
Hinket - Der gikk kragebeinet til Hushovd, meldte TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche på Twitter umiddelbart etter fallet.

Paasche korrigerte seg riktignok noe da han skjønte at det ikke var konstatert brudd, men det er uansett klart at det er snakk om en skade i arm/albue-regionen.

Etter fallet hinket Hushovd bort til sykkelen sin, og så ut til å gjøre et forsøk på å fortsette. Han skjønte imidlertid raskt at smertene ble for store. Sørlendingen ble geleidet ut til fortauskanten, hvor han fikk hjelp.

Vant i 2009 Det var rundt 92 kilometer fra målgang at uhellet var ute. Etter velten til Hushovd, skal også flere andre ryttere ha gått over ende på de glatte veiene i Belgia.

Hushovd vant endagsrittet Omloop Het Nieuwsblad i 2009.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff deltok også i rittet. Førstnevnte endte på tredjeplass.

Hele Norges coronakart