Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygt fall i utforløypa i Val Gardena. Måtte hentes med helikopter

Jansrud nummer to i Italia.

DRAMATISK: Florian Scheiber mistet kontrollen og gikk rett i snøen med ansiktet først før han traff sikkerhetsnettet. Hjelpemannskapene var raskt på pletten. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
DRAMATISK: Florian Scheiber mistet kontrollen og gikk rett i snøen med ansiktet først før han traff sikkerhetsnettet. Hjelpemannskapene var raskt på pletten. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud ligger an til å sikre seg en andreplass i dagens utfor i italienske Val Gardena, men dessverre ble det ikke bare jubelscener.

Like etter fjerde mellomtid mistet nemlig startnummer 25, Florian Scheiber, balansen på et hopp og gikk i snøen med ansiktet først.

Det så skrekkelig stygt ut, men heldigvis kunne det se ut som om 27-åringen var oppe på beina igjen en liten periode.

Hjelpemannskapene var raskt på pletten og satte på en nakkestøtte, før han ble fraktet ut av bakken og rennet startet igjen etter en lengre pause.

Jansrud kjørte som nevnt nok et kanonrenn, men akkurat i dag var det lite han kunne gjøre med suverene Steven Nyman som tok sin tredje utforseier i denne bakken.

Amerikaneren dundret inn til en voldom ledelse allerede fra startnummer sju, og én etter én kom de argeste utfordrerne i mål. Jansrud var den eneste som var innenfor sekundet av amerikaneren, 0,31 sekunder bak.

Selv var Jansrud godt fornøyd med rennet selv om det ikke holdt til seier i dag.

- De små hundredelene mister jeg på flata på toppen. I dag tapte jeg tre tideler der oppe, og det er ikke bra nok. Jeg er storfornøyd med løpet. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, og jeg kan ikke sitte og deppe over andreplasser, sier Jansrud til NRK i målområdet.

I morgen er det Super-G i samme bakke. Jansrud har så langt i år tre seiere og to andreplasser i de fem fartsløpende som er kjørt og stiller som soleklar favoritt.

- Jeg stiller til start for å vinne i morgen, sier han.

Rennstart i morgen er klokka som i dag 12.15.

FALT STYGT: Utforen i Val Gardena endte med fall for uheldige Florian Scheiber. Det så ikke ut som om han var alvorlig skadet, men likevel var helikopteret på plass og fraktet østerrikeren ut av bakken. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
FALT STYGT: Utforen i Val Gardena endte med fall for uheldige Florian Scheiber. Det så ikke ut som om han var alvorlig skadet, men likevel var helikopteret på plass og fraktet østerrikeren ut av bakken. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX Vis mer