Piping mot Norges motstandere EM i håndball 2020

Stygt gjort mot alle gutta

Norge har aldri hatt et så velspillende landslag. Hvorfor skal vi ødelegge opplevelsen av stor idrettt med å psyke ut motstanderne?

MER ENN BRA NOK SELV: Sander Sagosen og resten av håndballgutta har kvaliteter i massevis til å klare seg uten piping mot motstanderne. Slik oppførsel kler ikke norsk toppidrett. FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MER ENN BRA NOK SELV: Sander Sagosen og resten av håndballgutta har kvaliteter i massevis til å klare seg uten piping mot motstanderne. Slik oppførsel kler ikke norsk toppidrett. FOTO: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var ganske sikkert godt ment da TV3-ekspert og eks-målvakt Ole Erevik etter den første EM-kampen i et fullsatt Trondheim Spektrum, ba det noe trauste trønderpublikummet pipe ut motstanderne. Den tidligere landslagsstjernen følte at håndballgutta ikke fikk tilstrekkelig støtte fra tribunen i åpningskampen:

Det ble ramaskrik i Norge da Sander Sagosen ble pepet på under forrige VM-finale. Veldig mange synes det var usportslig. Jeg må bare riste oppgitt på hodet, sa Erevik til VG, og forklarte hvorfor:

- Dette er toppidrett vi snakker om. Ingen av dem som pep synes Sagosen er et dårlig menneske. De pep fordi han er Norges viktigste spiller. De forsøkte å bringe ham ut av fatning.

Etter denne oppfordringen pep det trønderske publikummet mye mer enn vanlig i neste kamp mot Frankrike, men de likte det egentlig ikke. Uansett ble det flott lyd og herlig stemning.

Men er det ok for oss som nasjonalt publikum å bruke trønderske unger på å få Portugal ut av fatning i den siste hjemmekampen i gruppespillet i kveld, bare for at vi skal vinne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer