Ingvild Flugstad Østberg tilbake

Stygt gjort mot Ingvild

Ingvild Flugstad Østbergs historie ble fortalt på guttas premisser. Det holder ikke for å komme videre i en så vanskelig sak.

KLAR IGJEN: En gledens dag for Ingvild Flugstad Østberg og norsk langrenn. Men medienes behandling av Ingvilds åpenhet har ikke vært pen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR IGJEN: En gledens dag for Ingvild Flugstad Østberg og norsk langrenn. Men medienes behandling av Ingvilds åpenhet har ikke vært pen. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG er Ingvild Flugstad Østberg tilbake som toppløper i sporet, og vil konkurrere internasjonalt igjen under verdenscup-åpningen i Ruka om snaue tre uker. Den dagen hun forsvant var en av de vondeste i norsk sportspresse:

  • For da ble fortellingen om Ingvild beskrevet på guttas premisser.

Scenen var et tettpakket kafélokale på Beitostølen, en mikrofon og Ingvild alene mot røkla.

Hun startet med en passe mislykket vits for å dempe egne nerver, men de skriveføre guttas dramatiske forventninger der nede på gulvet klarte hun ikke å roe ned:

  • Denne snøtunge novemberdagen skulle Ingvild forklare hvorfor hun hadde fått startnekt av skisportens helseapparat, men hun forklarte visst ikke detaljert nok.

Spørsmålene fra salen ble stadig litt mer utålmodige, og kritikken som fulgte i flere medier var krass. Den hulkende langrennsstjernen som hadde utfordret sine egne grenser ved å stå der alene med mikrofonen på scenen, hadde etter fagjuryens mening ikke sagt nok.

Hun hadde sagt A, men ikke B. Vi i pressen satt fortsatt på venteværelset. Vi hadde ikke fått være med inn til doktoren:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.